Italianul care joacă în România din 2010, prima achiziție pe care o primește Pustai la Dunărea Călărași! Jucătorii prezenți la reunirea echipei

Dunărea Călărași și-a prezentat, luni, noul președinte executiv și noul antrenor, pe Eugen Pîrvulescu, respectiv Cristian Pustai, și apoi a dat start pregătirii pentru noul sezon al Ligii 2, ediția 2019-2020. La primul antrenament au luat parte foarte puțini jucători din lotul vechi, restul fiind juniori care rămân, momentan, sub observația lui Pustai. Totodată, fosta prim-divizionară și-a făcut public primul transfer. Aceasta este portarul Alessandro Caparco (35 de ani), italianul care evoluează în România din 2010.

Alessandro Caparco a jucat în ultimele două sezoane la Concordia Chiajna, iar înainte de a ajunge la ilfoveni a mai jucat pentru ASA Târgu Mureș (2010-2013) și CSMS Iași (2013-2017). Italianul a semnat cu Dunărea un contract valabil pe doi ani.

Printre jucătorii prezenți la reunire s-au aflat Georgian Honciu, Mediop Ndiaye (accidentat), Ionuț Țenea (revenit după împrumutul la Aerostar) și Gabriel Preoteasa (revenit după împrumutul la Luceafărul Oradea). În rest, au fost juniori pe care Cristian Pustai îi va testa pentru a vedea pe cine păstrează în lot.

„Ce am găsit? O să vedem, pentru că la o reconstrucție de pornește de jos, se reclădește o echipă și sunt jucători care și-au explimat dorința să plece. Este mai bine să plece, pentru că nu trebuie să ții pe nimeni cu forța. E un început nou, cu un sistem în care ești obligat să joci cu doi jucători sub 2000 născuți. Și, atunci, în lotul Dunării, se vor regăsi vreo șase-șapte jucători tineri. Iar restul, structura, scheletul echipei… cu toate că timpul fizic ne cam presează, perioada de transferuri este până în septembrie, așa că ar fi bine nici să nu ne grăbim. Pentru că, din păcate, poți să aduci foarte mulți jucători și să nu ai o echipă. Îmi doresc să am un lot cu maxim 24 de jucători. De o săptămână ne tot gândim la o structură de jucători. Bineînțeles că negociem, dar e greu de spus acum, până nu semnăm”, a spus Cristian Pustai despre strategia din campania de achiziții.

Până la plecarea în cantonamentul din Bulgaria, de la Bansko, programat în perioada 9-21 iulie, Dunărea dorește ca lotul pe care să se bazeze Cristian Pustai să fie complet în proporție de 80 la sută.

Foto: Dunărea Călărași

Pe aceeași temă