Duelul stranierilor, câștigat de americanii Concordiei

Partida de sâmbătă dintre Chiajna II și Dinamo II a adus în teren cinci stranieri, patru la gazde și unul la oaspeți. Dintre aceștia, doi au ieșit în evidență în mod negativ, portughezul Paulo Monteiro și francezo-beninezul Farnolle. Primul a fost autorul moral al primului gol marcat de dinamoviști, după ce a greșit impardonabil o pasă, situație de care Velici a profitat din plin.

A urmat faza din minutul 30 atunci când portughezul s-a dat cap în cap cu colegul din axul central al defensivei, moment în care Diniță a fost forțat să facă dublă schimbare, mai ales că nu a lipsit sângele, iar Albu a avut o tăietură foarte mare pe arcadă. Salvarea a intrat de urgență pe teren pentru a le acorda îngrijiri celor doi, iar la pauză a venit un al doilea echipaj care i-a dus preventiv la spital pe ambii jucători. Pentru un jucător care a fost adus la echipa mare, Paulo Monteiro (foto) a avut un debut mai mult decât ezitant, fără a fi peste ceilalți fundași centrali din lotul satelitului.

Farnolle și eliminat și pericol pentru colegi

Indisponibilitatea de moment a lui Muțiu, care mai mult ca sigur va fi titularul buturilor echipei a doua, a dus la folosirea celei mai noi achiziții a echipei mari pe acest post, francezul Farnolle, totodată și internațional al Beninului. După ce a dezamăgit în Cupa Ligii, acolo a fost vinovat la primul gol încasat de Dinamo, masivul goalkeeper a dat dovadă de nesiguranță și la satelit. Fizicul impresionant i-a fost de folos în duelurile aeriene și la fazele fixe, acolo mult mai firavii adversari nu au avut nicio șansă în duelurile cu acesta, dar în Liga 1, lucrurile ar fi stat cu totul altfel.

Farnole a greșit incredibil în minutul 27, atunci când a calculat prost o ieșire la o minge aruncată în față spre vârfurile gazdelor și a preluat mingea cu mâna în afara careului, ceea ce i-a adus automat eliminarea. Din fericire, fiind vorba de un amical, el a fost înlocuit de rezerva Plăcintă, iar după pauză a fost băgat din nou între buturi, dar într-un meci oficial, eroarea sa, inexplicabilă pentru un portar la vârsta lui, ar fi fost decisivă.

Repriza secundă, Farnolle nu a avut prea mult de lucru, ajutat și de numeroasele baloane trimise pe sus în careul său, prăzi ușoare pentru înălțimea sa. Însă, ieșirile sale în forță pe centrări au fost de multe uneori periculoase pentru coechipieri și nu numai. Dovadă și faza din minutul 60, când „tancul” dintre buturile dinamoviștilor a reușit să accidenteze doi jucători, pe coechipierul Dudea și pe adversarul Kwadwo Twumasi. Cel mai ghinionist a fost fundașul dinamovist (vezi foto), peste care a căzut francezul, fiind necesară intervenția staffului medical pentru a-i repune pe picioare pe cei doi jucători de câmp, după contactul cu masivul Farnolle. Per ansamblu, francezul a arătat destule lacune și a dat nesiguranță defensivei, dar să sperăm că e vorba doar de lipsa jocurilor și nu a valorii.

Tripleta americană, un mare plus pentru Chiajna II

Surpriza plăcută a meciului, dar și a întregii perioade de pregătire a Concordiei II a fost tripleta americană cu origini africane. Frații Twumasi, Kofi (foto, stânga) și Kwadwo (mijloc), plus Momodou Jallow (dreapta) au impresionat în amicalele iernii și au fost păstrați pentru returul campionatului. Și meciul cu Dinamo II i-a demonstrat lui Diniță că nu a greșit când a făcut această alegere.

Dacă Jallow a fost titular la mijloc timp de o repriză, cel mai mic dintre frații Twumasi a prins 72 de minute în teren, fiind unul dintre cei mai periculoși jucători ai Concordiei II. Nici mai vârstnicul Kwadwo nu a fost mai prejos, după ce a fost introdus în locul accidentatului Paulo Monteiro. Fundașul de culoare al ilfovenilor a urcat de fiecare dată la fazele fixe ale echipei sale și a avut o evoluție exactă în defensivă, fiind fără vină la cele două goluri primite de echipa sa cât a fost el în teren.

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

 

Pe aceeași temă