Două noutăți pentru Luceafărul în cantonamentul din Austria. Un portar și un fundaș care au Steaua în CV se pregătesc sub comanda lui Țălnar

În cantonament în Austria, la Mallnitz, de duminica trecută, lotul Luceafărul Oradea s-a mai populat cu câțiva jucători noi. Doi la număr, pe lângă noutățile Alin Mutu, Petre Goge, Marius Tomozei și Daniel Groza, toți plecați din prima zi cu echipa bihoreană în acest stagiu montan de pregătire.

Fundașul Alexandru Iacob (28 de ani) și portarul Ionuț Poiană (19 ani – foto, ) sunt cei doi jucătorii care s-au alăturat joi seară lotului condus de Cornel Țălnar. Ambii jucători au în CV-ul lor cea mai importantă echipă din România, Steaua, acum FCSB.

Iacob a fost considerat în trecut un fundaș de viitor și chiar a reușit să debuteze în prima ligă pentru echipa roș-albastră, însă apoi a fost împrumutat și nu s-a mai întors la Steaua. A început fotbalul la Corvinul, a ajuns la Steaua și de acolo a fost împrumutat fie la Gloria Buzău, fie la Victoria Brănești. A fost cedat apoi la Viitorul, iar apoi a mai evoluat pentru Delta Tulcea și Rapid. În ultimul sezon a jucat 29 de meciuri și a înscris un gol pentru echipa Ethnikos Achna, din prima ligă a Ciprului.

Poiană este un tânăr portar care nu a apucat să debuteze în Liga 1 pentru FCSB, în ultimul sezon prinzând doar de două ori lotul de 18 și a rămas pe banca de rezerve. Tânărul goalkeeper bucureștean a apărat în schimb poarta echipei secunde a grupării lui Gigi Becali, FCSB II, din Liga 3.

Pe aceeași temă