Două noi achiziții pentru Reșița! Unul aparține de Dinamo, iar altul a fost ultima dată la Chiajna

Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița, noua denumirea a nou-promovatei în Liga 2 Clubul Sportiv Municipal Școlar Reșița, a perfectat două noi transferuri înainte de plecare în cantonamentul pe care îl va efectua în munții Semenic.

După Cristian Poiană (Șoimii Lipova), Alexandru Manea (UTA), Bruno Vasiu (Șoimii Lipova) și Emanuel Dat (CFR Cluj II), clubul prezidat de Cristian Bobar a bătut palma cu Florin Cioablă (23 de ani), dar s-a înțeles și cu Dinamo pentru împrumutul lui Marco Ehmann (18 ani).

Florin Cioablă este un atacant originar din Craiova și care în ultimii ani a fost legitimat la Viitorul Constanța, club care, însă, l-a utilizat puțin și la împrumutat la mai multe echipe. În cariera sa a trecut pe la Șoimii Pâncota, Rapid, Academica Clinceni, iar ultima dată a fost la Concordia Chiajna. În sezonul recent încheiat al Ligii 1 a fost utilizat 11 minute într-un singur meci la Viitorului și alte 46 de minute într-un meci pentru Chiajna.

Marco Ehmann a fost împrumutat de Dinamo în partea a doua a sezonului Ligii 2 la SSC Farul. Pentru echipa constănțeană a jucat în 14 meciuri, în toate ca intergralist. În această vară a revenit în „Ștefan cel Mare”, însă nu a fost păstrat în lot de Eugen Neagoe, ci a fost redirecționat către Reșița.

Ehmann, care pe 3 august împlinește 19 ani, e născut în Germania, are cetățenie română, iar la Dinamo a ajuns în vara lui 2018. E fundaș central sau lateral, e internațional under 19 și lotul de 18 al primei echipe din „Ștefan cel Mare” l-a prins de două ori în prima parte a sezonului trecut, cu Viitorul (1-0) și Poli Iași (3-0), însă fără să fie utilizat. Și-a început cariera în Germania, la Academia Spaichingen, și a mai evoluat pentru echipele de juniori ale cluburilor Reutlingen (2010-2012), Freiburg (2012-2015), Borussia Dortmund (2015-2017) și Karlsruher (2017-2018).


Marco Ehmann și Marius Niculae, impresarul său


Bruno Vasiu, Alexandru Manea și Florin Cioablă au fost prezentați oficial la Reșița


Cristian Poiană și Emanuel Dat sunt și ei jucători aduși de Reșița în această vară

Pe aceeași temă