Dorit la Arad și Sheriff Tiraspol, Colareza a decis să rămână la Motru. „La vârsta mea, am nevoie să joc meci de meci”

Ajuns la Motru cu doar câteva zile înaintea startului de campionat, fundașul de 18 ani Dănuț Colareza s-a impus rapid în sistemul gândit de Ion Alecu la Minerul, fiind unul dintre cei mai constanți jucători.

Originar din județul Olt, Colareza a început fotbalul la vârsta de 9 ani, la CSS Corabia, unde Adrian Rafael i-a implementat cunoșțiintele de bază ale fotbalului. Trei ani mai târziu, tânărul jucător a ajuns la CSS Craiova, sub comanda lui Alin Staicu, care s-a implicat direct în formarea lui ca fotbalist, dar și ca om în afara terenului de joc. ”Domnul profesor Alin Staicu mi-a fost ca un părinte. A avut grijă de mine mereu și m-a învățat multe lucruri esențiale. M-a ajutat să iau decizii importante în cariera mea, iar eu sunt absolut convins că îmi dorește numai binele și vreau să-i mulțumesc pentru tot”, a spus Colareza despre antrenorul căruia i se datorează în mare parte eficiența sa la nivelul eșalonului terț.

„Am avut ofertă din Republica Moldova”

în această pauză de iarnă, Colareza a fost curtat și de colega de serie a Minerului, CS Ineu, însă aradenii nu au reușit să-l convingă pe jucător să plece de la Motru, în pofida restanțelor financiare ale gorjenilor. Au circulat mai multe zvonuri despre un eventual înteres al UTA-ei Bătrâna Doamnă, echipă ce activează în seria de vest a ligii secunde, însă mult mai aproape de adevăr a fost intenția celor de la Sheriff Tiraspol de a-l transfera. ”Am auzit ca cei de la UTA s-au interesat de mine, însă nu știu nimic concret. În schimb m-a sunat domnul președinte Palade de la Ineu, dar nu s-a concretizat nimic. Cei de peste Prut m-au dorit, însă în urma unor discuții cu domnul Alin Staicu, dar și cu domnul profesor de la Minerul, Ion Alecu, am ajuns la concluzia că e mai bine să rămân la Motru pentru că la vârsta mea este foarte important să joc, să am meciuri în picioare, să capăt experiență, iar pe viitor vom vedea’‘, a dezvăluit juniorul de la Minerul Motru.

Staicu: „Dănuț este un jucător cu caracter”

Antrenorul craiovean are numai cuvinte de laudă la adresa lui Dănuț Colareza. „Pot să spun că Dănuț Colareza este un jucător exemplar, un caracter deosebit. Este un băiat foarte muncitor, mereu i-a plăcut să se pregătească în plus, asta spune multe el, despre ambiția și dorința lui de a ajunge mare. Eu sper să ajungă cât mai sus. Se simte cel mai bine ca fundaș central, însă eu cred că ar face fată și ca mijlocaș la închidere, are o detentă foarte bună, are niște calități care l-au ajutat să iasă mereu în evindeță. Mă bucur că evoluează meci de meci la Minerul Motru, am avut mereu încredere în el. Ne sfătuim mereu, fiindcă avem o relație foarte bun㔑, a precizat Alin Staicu despre fostul său elev de la CSS Craiova.

”Sper să-mi fac treaba din ce în ce mai bine, să-i mulțumesc pe antrenori, pe domnul președinte Mihai Cernica, despre care pot spune că este un om extraordinar, se implică enorm, ne ajută pe toți în perioada asta atât de grea. Nu am avea cum să-l dezamăgim. Îl respectăm cu toții pentru ce face la această echipă. Știu că este foarte greu, dar sper ca prin evoluțiile mele să conving cat mai multă lume că merit să joc cat mai sus”, a replicat tânărul de 18 ani.

Cu excepția primei etape, de la Timișoara, când Minerul Motru a fost surclasată cu 3-0 de ASU Poli, Colareza a fost integralist la Minerul. Echipa sa se va reuni pe 18 ianuarie, iar până atunci conducerea încearcă să achite o parte din restanțele financiare.

Articol scris de Valentin PĂ‚TRU (Motru)

Pe aceeași temă