S-a solicitat reînființarea unui club de tradiție! Primarul spune condiția care ar putea readuce la viață echipa veche de mai bine de jumătate de secol

Marius ANGHEL 02 May. 2018, 10:45 Special
S-a solicitat reînființarea unui club de tradiție!** Primarul spune condiția care ar putea readuce la viață echipa veche de mai bine de jumătate de secol

Dispărută în vara anului 2016, atunci când a intrat în faliment, Minerul Motru ar putea reapărea în peisajul fotbalistic. Echipa care trecuse de jumătate de secol de când luase ființă (a fost înființat în 1962) a activat ultima dată în Liga 3 și s-a desființat din cauza problemelor financiare. Acum, un consilier local din orașul din Gorj, Ion Cojocaru, a cerut primăriei să studieze posibilitatea reînființării clubului. Acesta și-ar dori Minerul măcar în Liga a 4-a.

Edilul șef al orașului Motru, Gigel Jianu, nu ar spune nu reînființării Minerului, însă spune că bugetul primăriei nu poate, în acest moment, susține activitatea unei echipe de seniori. Omul politic crede că doar implicarea Complexului Energetic Oltenia ar putea duce la renașterea fotbalului la Motru, însă șansele sunt mici, fiindcă această societate nu se mai implică nici măcar la Pandurii Târgu Jiu.

„Jucătorii vor salarii, sunt deplasări. Nu ne putem înhăma în acest moment. Dacă societatea Complexul Energetic Oltenia se va redresa va băga bani la Pandurii, va băga și la Motru și atunci vom putea să înființăm o echipă de Liga a 4-a”, a spus Jianu, citat de Pandurul, în ședința Consiliului Local.

În acest moment, la Motru își desfășoară meciurile de pe teren propriu, din Liga 2, echipa Pandurii Târgu Jiu. Și Luceafărul Oradea a solicitat în toamna anului trecut să își dispute partidele în orașul din județul Gorj, însă formația bihoreană a rămas până la urmă la Sânmartin.

Marius ANGHEL 02 May. 2018, 10:45 Special
Pe aceeași temă