Doi jucători de la ASU Poli, noile achiziții ale Ripensiei. Pe atacant, Codrea îl și vede înscriind multe goluri: „Se va împăca foarte bine cu Mediop”

Doi jucători de la ASU Poli, noile achiziții ale Ripensiei.** Pe atacant, Codrea îl și vede înscriind multe goluri:

Cu ocazia amicalului desfășurat ieri la Șiria, cu UTA, și pierdut cu 4-2, pentru Ripensia Timișoara au debutat în partea a doua a testului și doi jucători veniți de la concitadina ASU Politehnica și care vor rămâne sub comanda lui Paul Codrea pentru restul actualului campionat.

Atacantul Alexandru Cătălin Bădăuță (27 de ani)(foto principal) și mijlocașul Andrei Ionuț Țugui (21 de ani) s-au despărțit în această iarnă de Politehnica și au ajuns la Ripensia. Cei doi sunt considerați deja noi achiziții, dacă e să ne luăm după ce a transmis clubul roș-galben pe pagina sa de facebook.

„Ripensia s-a întărit cu încă doi jucători, ambii sosiți de la ASU Politehnica Timișoara. Este vorba de atacantul Cătălin Bădăuță și de mijlocașul Andrei Țugui.
Bădăuță a fost unul dintre cei mai buni marcatori în turul de campionat pentru ASU Poli. Vârful în vârstă de 27 de ani a înscris în toamna trecută de cinci ori în meciurile pe care le-a susținut în tricoul alb-violet. Andrei Țugui e unul dintre cei mai talentați jucători timișoreni. Mijlocașul de 21 de ani a trecut în cariera sa și pe la AS Roma – Primavera. Din 2015 a evoluat pentru alb-violeți”
, scrie Ripensia.

Iată cum explica, miercuri, Bogdan Andone, antrenorul Politehnicii, decizia de a se despărți de Alexandru Bădăuță, atacant pe care în vară îl compara cu Denis Alibec. „Am avut o discuție bărbătească cu Bădăuță și nu mai intră în planurile mele pentru sezonul de primăvară. E un jucător cu calități extraordinar de bune, am mai spus-o. În Liga a 2-a nu știu dacă sunt trei atacanți cu calitățile pe care le are el. În momentul de față, am decis să mă orientez spre un alt vârf, am nevoie de un pivot, iar alegerea a fost Lusamba. Nu m-a nemulțumit ceva în mod special la el… Asta a fost decizia pe care am luat-o împreună cu stafful meu. Cum am spus, aveam nevoie de un pivot, să pot să joc pe el tot timpul. El nu e un număr 9 clasic”, a spus Andone.

Paul Codrea, antrenorul Ripensiei, vrea să-l utilizeze pe Bădăuță titular, alături de Mediop. „Pe Bădăuță îl așteptăm să semneze, să fie de luni jucătorul Ripensiei. Se va împăca foarte bine cu Mediop. Vor fi doi atacanți foarte valoroși. Cred că orice echipă își dorește așa atacanți. Bineînțeles că mă gândesc să îi utilizez împreună. Jucătorii buni trebuie să joace împreună”, a precizat Codrea.

Alexandru Bădăuță e originar din Alexandria, iar în ultimele două sezoane a evoluat la ASU Poli. În acest campionat a evoluat în 19 meciuri și a înscris 5 goluri, fiind golgheterul echipei. Acest lucru nu l-a păstrat însă în lotul echipei suporterilor. În cariera sa a mai trecut pe la Juventus București, Dinamo II, FC Caracal, FCM Alexandria, ACS Berceni sau Unirea Brânceni.

Andrei Țugiu e timișorean, a început fotbalul la LPS Banatul, a trecut și pe la juniorii clubului italian AS Roma, iar din 2015 a semnat cu ASU Politehnica. În acest sezon a evoluat foarte puțin, în doar cinci meciuri, dintre care în doar două ca titular.

Ripensia în amicalul pierdut cu UTA: Contra (Rădulescu 70′) – Vlădia (Ad. Popa 70′), Burdeț, Apro (Bădăuță 70′), C. Toma (Mînecan 70′) – Stoi (M. Toma 70′), Zurbagiu (Cluci 51′), Ad. Ungureanu (A. Popescu 70′) – Z. Radu (Laur. Tudor 70′), Golda (Matiș 51′), Mediop (Dumiter 51′)

Următorul meci de verificare al Ripensiei e programat pentru miercuri, 7 februarie, de la ora 14:00, în Serbia, la Pancevo, cu formația locală Dinamo.

Foto: UTA Arad

Pe aceeași temă