Doar unul dintre cei patru străini testați de Flavius Stoican în Turcia rămâne și semnează cu Petrolul. Echipa ploieșteană și-a reluat antrenamentele

După ce au revenit luni seară din cantonamentul efectuat în Turcia și au avut liber câteva zile din partea antrenorului Flavius Stoican, jucătorii Petrolului s-au reîntors joi seară la antrenament, în vederea pregătirii startului noului sezon al Ligii 2. La ședința desfășurată la stadionul din Strejnic au lipsit trei dintre cei patru străini testați în ultimele zile ale stagiului din străinătate. Stafful tehnic a decis să păstreze în lot doar unul dintre acei jucători.

La antrenamentul desfășurat la Strejnic, în lot s-a mai aflat doar mijlocașul paraguayan Derlis David Meza Colli (30 ani), care urmează să semneze un angajament cu gruparea ploieșteană, anunță Petrolul. În schimb, portughezul Fabio da Rocha Vieira (28 ani), cubanezul cu cetățenie norvegiană Willian Pozo-Venta (21 ani) și italianul Andrea Compagno (23 ani) n-au convins să fie păstrați.

Cât îl privește pe noua achiziție a Petrolului, acesta este fratele mai mare al lui Cesar Meza Colli, fost jucător la U Craiova. Derlis David Meza Colli deține și cetățenie italiană, iar ultima dată a evoluat în Azerbaidjan, pentru Neftchi Baku. De-a lungul carierei, mijlocașul a mai jucat pentru Atromitos Atena, Ethnikos Pireu, PAS Giannina, Messiniakos (toate în Grecia), Cesena, Pavia (ambele în Italia), Inter Baku și FK Qabala (amândouă din Azerbaidjan) și Cerro Porteno (Paraguay). N-a mai jucat însă un meci oficial din luna mai 2018.

Ultimul test, cu CS Blejoi

Altfel, Petrolul susține sâmbătă, de la ora 12:00, ultimul meci amical înainte de startul noului sezon al Ligii 2. Pe stadionului „Ilie Oană”, ploieștenii o vor întâlni pe nou-promovata în Liga 3 CS Blejoi, campioana județului Prahova. În deschiderea acestui joc se va desfășura meciul de juniori „A” dintre Petrolul și SCM Gloria Buzău, ce va debuta la ora 10:00. Intrarea spectatorilor este liberă.

Petrolul joacă primul meci oficial din noul sezon duminică, de la ora 13:30, în deplasare la Metaloglobus București, echipă care în campionatul recent încheiat i-a luat patru puncte din jocurile directe. La București a pierdut cu 0-1, iar la Ploiești a făcut egal, 1-1.

Locația exactă a partidei de pe 4 august nu e cunoscută deocamdată, variante fiind stadioanele Juventus și Metaloglobus. Sezonul trecut s-a jucat pe Juventus.

Foto: Petrolul Ploiești

Pe aceeași temă