Din Irak la FC Brașov și apoi la viitoarea campioană din Țara Galilor. Mihai Leca: „Voi avea șansa să joc în preliminarile Champions League”

FC Brașov nu se va mai baza în retur pe Mihai Leca (24 ani), unul dintre fundașii titulari în prima parte a sezonului.

La doar 24 de ani, fundașul central a prins un nou contract important după experiența trăită în Irak, unde a jucat în campionatul trecut la FC Zakho. După ce și-a încheiat contractul cu gruparea irakiană, unde Leca a fost adus de către fostul antrenor al „stegarilor”, Ilie Stan, fotbalistul a fost aproape în vara trecută să ajungă în Scoția. Leca a susținut probe de joc la Dundee United, iar oficialii echipei au dorit să-l transfere. Totul a picat pentru că irakienii au refuzat să trimită la timp actele.

Va fi campion în Țara Galilor

Leca a ajuns în luna septembrie la FC Brașov unde a fost titular de bază în prima parte a campionatului. Cum în contractul jucătorului semnat cu FC Brașov era stipulată o clauză conform căreia poate pleca liber dacă își găsește o echipă din străinătate, Mihai Leca a ajuns la începutul acestui an în Țara Galilor. „Prin intermediul impresarului meu am fost timp de o săptămână în probe la The New Saints FC. Am confirmat așteptările pentru că cei din conducere mi-au oferit un contract. Sper să rezolv cât mai rapid cu actele, pentru că miercuri trebuie să revin în Țara Galilor. Pentru mine este un pas mare înainte. Voi juca la liderul campionatului, practic titlul este ca și câștigat pentru că este un avans foarte mare față de a doua clasată, astfel că voi avea șansa să joc în preliminarile Champions League”, a spus Leca pentru Monitorul Expres.

„Sper ca FC Brașov să promoveze”

Fundașul central spune că cele câteva luni în care a jucat la FC Brașov s-a simțit extraordinar, astfel că va rămâne un fan al echipei pregătite de Cornel Țălnar. „Rămân cu amintiri plăcute de la FC Brașov, m-am simțit excelent și chiar țin să le mulțumesc colegilor și antrenorilor. Sper din tot sufletul ca FC Brașov să promoveze, astfel că le urez colegilor multă baftă”, a încheiat Mihai Leca, cel care a jucat 11 meciuri pentru FC Brașov în prima parte a sezonului. „Pentru noi, plecarea lui Leca este o pierdere mare, ținând cont că a fost jucător de bază în prima parte a sezonului și ne-a ajutat foarte mult. Îl înțeleg, a ales stabilitatea…”, a spus Țălnar.

TNS a doborât un record vechi de 44 de ani!

Noua echipă a lui Mihai Leca a reușit să doboare un record vechi de 44 de ani. Galezii de la New Saints au depășit pe 30 decembrie 2016 recordul de victorii consecutive, deținut din 1972 de Ajaxul lui Ștefan Kovacs și la care juca legendarul Johan Cruyff. New Saints a ajuns la 27 de meciuri câștigate la rând și a doborât astfel recordul de 26 de victorii consecutive realizat de lăncieri în perioada 3 octombrie 1971 – 29 martie 1972.

În România, cele mai multe victorii consecutive au fost obținute de Steaua și Dinamo, fiecare cu câte 17 succese. TNS a fost învinsă ultima oară în iulie 2016, 0-3 în deplasare cu Apoel Nicosia, în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Pe aceeași temă