Decizie surpriză la UTA. Arădenii i-au reziliat contractul unuia dintre cei mai buni jucători din acest sezon

UTA Bătrâna Doamnă a pierdut, duminică, la Călărași, meciul cu Dunărea, scor 0-1, în etapa a 23-a a Ligii 2, după o evoluție foarte proastă a jucătorilor lui Laurențiu Roșu. Doar eșecul Brașovului cu Dacia Unirea Brăila, scor 1-2, înregistrată marți, i-a menținut pe locul 3 pe arădeni, cu prima șansă la ocuparea poziției care duce la barajul pentru promovare. Însă starea de spirit din mijlocul echipei din vestul țării este una tensionată, având în vedere că jocul nu e pe placul conducătorilor, iar rezultatele pozitive sunt obținute și ele cu destul de multă trudă și noroc.

Starea de spirit tensionată din cadrul clubului arădean s-a simțit și duminică în jocul echipei. Neputincioși în fața Dunării, utiștii au rămas în inferioritate numerică în prelungirile partidei, după ce Cristian Andor, intrat pe teren în minutul 71 în locul lui Dumitru Muntean, a avut o intrare necontrolată, din spate, asupra lui Țenea și a fost eliminat direct.

Astăzi, clubul arădean a transmis o informație fulgerătoare pentru suporterii săi. Cristian Andor (27 de ani) și-a reziliat contractul cu clubul arădean, cu șase etape înainte de finalul sezonului, însă doar cu patru meciuri rămase de disputat în acest interval. „De comun acord, clubul UTA și Cristian Andor au luat, astăzi, decizia de a înceta colaborarea. Îi mulțumim jucătorului pentru toată perioada petrecută la Arad și îi urăm mult succes în continuare”, e anunțul postat pe site-ul clubului UTA.

Mijlocașul orădean adus în vară liber de contract, după ce s-a despărțit de FC Brașov, a fost unul dintre cei mai buni și energici jucători ai UTA-ei în acest sezon și nu va apuca astfel să se bucure de promovare, în cazul în care „Bătrâna Doamnă” o va reuși. Andor, accidentat la spate în iarnă, în cantonamentul din Spania, a fost scos din circuit pentru câteva săptămâni, iar în acest an nu a reușit să se impună în primul „11”. În 2017, în cele 10 meciuri jucate de UTA, Andor a evoluat în opt dintre ele.

În cele 27 de partide pe care le-a jucat în Liga 2, în acest sezon, pentru UTA, dintre care 15 ca titular, Cristian Andor a marcat 4 goluri, trei dintre ele care au fost decisive pentru arădeni în respectivele jocuri. Cu Academica Clinceni (3-2) a înscris golul ce a adus victoria, cu ASU Poli (1-1) a egalat în minutul 88, cu Chindia Târgoviște (3-0) a marcat al doilea, iar cu Foresta Suceava (1-0) a adus victoria în minutul 54.

Despărțirea de Cristian Andor este a doua pentru UTA Bătrâna Doamnă în acest final de sezon. După seria de trei meciuri fără victorie, cu Brașov (1-2), Luceafărul (0-0) și Afumați (0-0), arădenii i-au reziliat contractul fundașului dreapta Alexandru David (25 de ani).

Pe aceeași temă