Darius Buia, una dintre speranțele UTA-ei pentru redresarea echipei în partea a doua a sezonului. „Doar noi putem să o scoatem la capăt”

Darius Buia, una dintre speranțele UTA-ei pentru redresarea echipei în partea a doua a sezonului.**

Pasul înapoi făcut în iarnă, la Gloria Lunca Teuz Cermei, în Liga 3, după ce ACS Poli Timișoara a decis în vară să își desființeze echipa secundă și nu l-a păstrat pentru Liga 1, s-a dovedit un câștig pentru Darius Buia (23 de ani). Fiul lui Romică Buia a trecut cu bine peste accidentările la genunchiul stâng care l-au chinuit în ultimul timp și a evoluat constant la echipa din al treilea eșalon.

Cu cele șapte goluri marcate în tricoul echipei din Cermei, Buia a trezit interesul UTA-ei, iar echipa arădeană l-a ofertat să i se alăture în partea a doua a sezonului Ligii 2.

„Am semnat zilele trecute cu UTA. Este un pas înainte pentru mine. Este un alt nivel la Liga a 2-a, cu atât mai mult cu cât vorbim despre UTA, una dintre echipele de mare tradiție din România. Sper doar să facem o figură frumoasă în a doua parte a campionatului. Sigur, sunt conștient că nu am ajuns la echipă în cel mai bun moment al ei, dar ăsta este fotbalul. Fotbalul e frumos și pentru că are o doză de imprevizibil. Nimeni nu se aștepta ca UTA să fie implicată în lupta pentru promovare, dar nu are să ne mai plângem de milă. Nu ne rezolvă nimeni situația, doar noi putem să o scoatem la capăt”, a spus Darius Buia pentru Sport Arad.

Mijlocașul care în cariera sa a mai evoluat pentru LPS Banatul, Dinamo II, Dinamo, Academica Argeș și Academica Clinceni a fost adus la UTA să aducă sclipire la jumătatea terenului. „Într-adevăr, îmi place să creez jocul, să aleg soluții mai puțin obișnuite, poate plăcute ochiului spectator, dar, din păcate, nu prea este loc de spectacol acum la UTA. Dacă, totuși, se va putea să jucăm și frumos, spectaculos, cu atât mai bine, dar avem nevoie mai ales de puncte. Situația este delicată, eu nu pot decât să dau totul din mine și să-mi ajut echipa de câte ori se va apela la serviciile mele”, a mai declarat Buia.

UTA i-a mai achiziționat în această iarnă pe portarul Roberto Bodea, mijlocașul Mihai Petra și atacantul David Popa, însă, oficial, l-a prezentat doar pe ultimul.

Foto: Sport Arad

Pe aceeași temă