Danci, surprins că FC Bihor a renunțat la serviciile sale

14 Jul. 2012, 13:58 Bursa transferurilor
Danci,** surprins că FC Bihor a renunțat la serviciile sale

Unul dintre jucătorii de bază ai FC Bihor în sezonul când echipa a obținut promovarea din punct de vedere sportiv, mijlocașul Cristian Danci a fost pus pe liber de echipa orădeană. Acesta figurează alături de o serie de alți fotbaliști de care clubul orădean a luat decizia de a se dispensa în această vară, printre care portarii Popescu și Fildan și jucătorii de câmp Sfârlea, Bârză, Moraru și Birtalan.

Cristian Danci recunoaște că decizia l-a luat prin surprindere, afirmând că și-a făcut planuri de viitor la Oradea. „Deși mai aveam contract un an cu Liberty, mi s-a spus că nu mai intru în calculele lor de viitor, fiindcă au o nouă strategie pentru echipă, care vizează reducerea cheltuielilor și completare lotului cu jucători tineri, de perspectivă”, a declarat Cristian Danci.

El a mai spus că, deși regretă despărțirea de clubul orădean, este optimist în privința carierei sale fotbalistice. „Îmi pare rău doar că am fost anunțat acum la reunirea lotului, fiindcă dacă știam din timp, poate îmi era mai ușor să-mi găsesc o echipă. În rest nu se pune problema, chiar dacă m-am simțit bine la Oradea și am avut planuri de viitor aici. Respect decizia luată. Am căzut de comun acord cu rezilierea contractului”, a mai spus Danci.

Cristian Danci împlinește duminică, 15 iulie, 24 de ani, și până nu de mult a evoluat pe postul de mijlocaș central defensiv, marcând câteva goluri importante pentru FC Bihor în ediția de campionat 2010-2011, când echipa a obținut promovarea în prima ligă din punct de vedere sportiv. Este vorba despre reușitele de acasă din meciurile cu Unirea Alba Iulia și CSM Râmnicu Vâlcea, dar și de golul din ultimul minut de la Deva, care a adus victoria formației orădene.

La FC Bihor, Danci a evoluat timp de doi ani și jumătate, iar la Liberty – încă un an și jumătate. De asemenea el a evoluat în echipa a II-a la clubului Poli Timișoara, fiind coleg cu Pantilimon, Torje, Scutaru, Axente, Poparadu, Luchin sau Popescu.

Împrumutul lui Cristian Danci la FC Bihor a expirat în această vară, însă i-a fost reziliat contractul și cu Liberty, care ar mai fi durat încă un an. Jucătorul este acum liber de contract, se antrenează de unul singur și își caută echipă. De altfel, el se află în discuții cu mai multe echipe de prima și de a doua ligă. Pe linie, se pare, au intrat și cei de Luceafărul Felix, care au avut deja unele convorbiri cu jucătorul.

În returul de campionat 2011-2012, Cristian Danci a evoluat titular doar în două jocuri, la Arad, cu UTA, când antrenor a fost Iosif Rotariu, și în ultima etapă, la Piatra Olt, cu FC Olt, când au fost utilizați mai mult jucători care au evoluat mai puțin.

Pe lângă dezamăgirea despărțirii de FC Bihor, Cristian Danci are totuși și un prilej de bucurie în această vară. După ce duminică își va aniversa ziua de naștere, peste două săptămâni se va și căsători.

Sursa: Bihoreanul

14 Jul. 2012, 13:58 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă