Dacia Unirea s-a înscris în Liga 2, însă deocamdată nu are buget. Brăilenii se antrenează de zor, chiar dacă nu au semnat contracte

De miercuri, în afară de cei 16 jucători care s-au prezentat la reunirea lotului, la antrenamentele echipei brăilene Dacia Unirea mai participă un junior din propria pepinieră, Pitulice, dar și Vârlan, un alt fotbalist care a evoluat la Conpet Cireșu și la Stars Brăila. Conform precizărilor făcute de antrenorul Alin Pânzaru, jucătorii vor efectua câte un singur antrenament pe zi, până miercurea viitoare, apoi, dacă vor fi clarificate problemele legate de finanțarea echipei, fotbaliștii vor intra într-un semi-cantonament cu două ședințe de pregătire pe zi.

Deocamdată, niciunul dintre fotbaliștii care au revenit la echipă nu a semnat contractele cu gruparea brăileană, pentru că situația financiară încă este confuză. Dacă din domeniul privat semnalele sunt promițătoare, din partea autorităților locale sunt încă ambigue. Nici Primăria și nici Consiliul Județean nu au făcut publice sumele care vor fi alocate echipei și nici momentul în care acestea vor putea fi acordate. Iar dacă situația va trena este posibil ca unii jucători să-și îndrepte privirile și către alte variante.

„Am planificat câte un antrenament pe zi până miercurea viitoare, apoi vom face câte două ședințe de pregătire. Dar totul depinde de bugetul care va fi alocat pentru viitorul sezon competițional. Deocamdată, nimeni nu a semnat contractele cu Dacia Unirea, încă așteptăm ca promisiunile să se materializeze. Dacă din partea sistemului privat avem semnale pozitive din partea autorităților locale acestea sunt incerte. Nici Primăria și nici Consiliul Județean nu ne-au spus ce sume de bani ne pot aloca. Dacă nu avem constituit un buget în maximum o săptămână de zile, probabil că jucătorii se vor orienta către alte echipe. Noi sperăm, totuși, că fiecare se va ține de cuvânt și nu vom mai fi nevoiți să trecem prin alte emoții”, a declarat Alin Pânzaru.

La primul antrenament de la reunire au participat 16 fotbaliști, printre care portarul Mitrea, Niță, Dima, Gabriel Gheorghe, Mucuță, Ivan, Olenic, Stănciulescu, Frunză, Stângaciu, Necoară, Ghiocel, Pușcașu, Ion Paul, Zaharia și Leu. Surse din cadrul echipei au explicat că Alin Radu a transmis clubului că, pentru moment, este ocupat cu examenele la facultate dar că după ce termină, revine la lot. Dintre absenți, Spătaru a plecat la Brașov, iar Petean în Belgia. Spiridon este și el plecat în Anglia, fiind în căutarea unui contract, iar Bârsănel negociază cu Balotești, în timp ce atacantul Ungureanu nu s-a prezentat la antrenament.

„Avem o listă cu jucători care doresc să activeze la Brăila, dar acest aspect îl vom rezolva după ce vom ști cu exactitate pe ce sume ne bazăm de la autoritățile locale. Ca principiu, vom merge în campionatul următor pe jucători din Brăila, dar și din Galați”, a spus Vasile Popa.


 

Reamintim că, zilele trecute, echipa fanion a Brăilei a fost preluată de un alt club sportiv numit Asociația Sportivă „Club Dacia Unirea Brăila”, cu membri fondatori Vasile Popa și Valentin Avramescu, cei care au preluat în trecut și SC „CF Brăila” SA. Noua structură – ASC „Dacia Unirea Brăila” a fost înscrisă în Liga a 2-a, în locul vechiului club sportiv, rocadă cu care Federația Română de Fotbal a fost de acord, însă un aviz clar va fi luat luni, 27 iulie, în Comitetul Executiv.

CITEȘTE și: Speranțe pentru un viitor mai bun în fotbalul brăilean. CF Brăila ia o denumire „istorică” și anunță ca are sprijinul Consiliului Județean și Local

„Am demonstrat că fotbalul la Brăila nu moare”. Cum au reușit conducătorii echipei de la Dunăre să treacă de la societatea CF Brăila la noul club în regim de ONG ASC Dacia Unirea

Ședința de la FRF cu reprezentanții cluburilor din Liga 2 n-a stabilit nimic concret. Burleanu insistă pentru o serie și a dat termen de răzgândire echipelor. FCM Dorohoi vrea clemență

Articol scris de Costel FILIP (Obiectiv Vocea Brăilei)

Pe aceeași temă