Propunerea interesantă la Brăila. „Aș numi o tribună cu numele dânsului. Nu știu câți ar sta la o formație cu asemenea probleme financiare”

Marius ANGHEL 17 Jul. 2018, 15:20 Diverse
Propunerea interesantă la Brăila.**

Noul manager general al echipei Dacia Unirea Brăila vine cu o propunere interesantă pentru bătrânul stadion Municipal din Brăila, construit în 1974, dar care acum arată dezolant. Cristian Hossu spune că una dintre tribunele arenei din orașul de la Dunărea ar trebui numită după fostul antrenor al echipei, Alin Pânzaru (42 de ani – foto, text).

Clubul brăilean, care trece prin clipe grele din punct de vedere financiar, care abia și-a reluat pregătirile și s-a înscris în noul sezon al Ligii 2, s-a despărțit în această vară de antrenorul Alin Pânzaru. Acesta și-a petrecut ultimii 10 ani la echipa din eșalonul secund. În primii patru a fost jucător, iar în ultimii șase a fost antrenor principal.

Pe lângă această propunere, Hossu spune că îi poartă „un respect imens” lui Pânzaru, însă, cu toate acestea, e ciudat cum de nu a făcut nimic să-l păstreze în funcție la Dacia Unirea, în locul său aducându-l pe Gheorghe Barbu.

„L-am adus pe domnul Gică Barbu, un antrenor cu experiență. I-am dat crezare și merg pe mâna lui. Cu siguranță va fi liniște de acum înainte la Brăila (n.r. – din punct de vedere financiar). Gazonul arată perfect, este întreținut de administratorii stadionului. S-a investit în el și în momentul de față arată perfect.

Alin Pânzaru este un om extraordinar și am un respect imens pentru el. Nu știu câți antrenori ar sta la cârma unei formații cu asemenea probleme financiare. Este de apreciat. Eu aș numi o tribună cu numele dânsului”, a spus Cristian Hossu în cadrul emisiunii „Trafic Sport” de la radio Sport Total FM.

După încheiarea recentului sezon al Ligii 2, Alin Pânzaru spunea despre echipa pe care o antrena din 2012 că o soluție radicală, dar „cea mai potrivită”, ar fi desființarea, pentru a nu se mai continua în același chin care ține de cel puțin trei ani. „Dispariția ar fi o soluție radicală, dar ar fi cea mai potrivită. E greu să profiți și să îi duci pe oameni cu vorba de atâta timp. Sunt luate salariile inclusiv pe luna martie pentru cei veniți în vară. Noi, cei care care suntem mai vechi, avem și întârzieri mai vechi”, spunea, sincer, Pânzaru, care de astăzi este deținător al licenței UEFA Pro.

Dacia Unirea Brăila s-a salvat de la retrogradare în ultimul meci al sezonului, după un joc cu cântec împotriva echipei Pandurii Târgu Jiu, ambele formații salvându-se în urma remizei (1-1) și condamnând-o la Liga 3 pe Metaloglobus București, care nu a putut obține niciun punct cu campioana Dunărea Călărași. Brăila are echipă în Liga 2 din 2010, fie că a evoluat sub numele de CF Brăila, fie ca Dacia Unirea Brăila. În acest sezon a terminat pe locul 15 în Liga 2, ultimul care a asigurat menținerea, cu 41 de puncte, tot atâtea câte a avut și Metaloglobus București, însă brăilenii antrenați de Alin Pânzaru au stat mai bine la meciuri directe.

CITEȘTE și:Dacia Unirea Brăilă continuă la Liga 2 și face schimbări majore. Managerul general venit cu „un proiect ambițios”, noul antrenor și politica transferurilor. „Cu Dumnezeu înainte”

Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Marius ANGHEL 17 Jul. 2018, 15:20 Diverse
Pe aceeași temă