Speranțe pentru un viitor mai bun în fotbalul brăilean. CF Brăila ia o denumire „istorică” și anunță ca are sprijinul Consiliului Județean și Local

Marius ANGHEL 21 Jul. 2015, 00:05 Liga 2
  • Anunțată încă de sâmbătă de antrenorul Alin Pânzaru, înscriere echipei CF Brăila în noul sezon al Ligii 2 a fost făcută pe ultima sută de metri, în ultima zi posibilă, 20 iulie. Emoțiile suporterilor brăileni, că vor rămâne fără club de fotbal în al doilea eșalon fotbalistic după o primă parte din vară foarte incertă din punct de vedere financiar, au fost risipite abia luni seară de către conducere, atunci când aceștia au anunțat pe pagina oficială de Facebook că au depus cererea la Federația Română de Fotbal. Totuși, surpriza înscrieri a fost cu mult depășită de informația că CF Brăila va evolua în noul campionat sub o altă denumire și că va avea ajutorul factorilor locali și județeni.

 

În mesajul transmis suporterilor la ora 20:30, CF Brăila anunță că, în urma discuțiilor purtate luni dimineață la sediul Consiliului Județean de către președintele Viorel Mortu, primarul Gabriel Simionescu și conducerea clubului, s-a luat decizia de înscriere în noul sezon al Ligii 2. Mai mult, echipa va fi redenumită Dacia Unirea Brăila, actele necesare acestei schimbări fiind depuse la FRF încă de săptămâna trecută. Luni, la dosarul prin care se confirma participare în campionatul următor a fost anexată și o „scrisoarea de intenție prin care, de comun acord, atât Consiliul Județean Brăila, cât și primăria Brăila sunt de acord să finanțeze echipa de fotbal Dacia Unirea Brăila”.

Altfel, marți, 21 iulie, de la ora 10:00, a fost programată reunirea echipei în privința pregătirii noului sezon competițional. Deasemenea, se așteaptă, cu mare interes, noile ședințe ale Consiliului Județean și cel Local pentru a afla „valoarea și modalitățile de finanțare ale echipei”.

Mesajul conducerii CF Brăila a fost apreciat, comentat și distribuit de foarte mulți suporteri ai echipei.

„Dragi suporteri brăileni,

În urma discuțiilor avute în această dimineață, în biroul Președintelui CJ, la care au participat domnul Viorel Mortu, domnul Primar Gabriel Simionescu și conducerea clubului, reprezentată prin domnii Valentin Avramescu și Vasile Popa, președintele, respectiv vicepreședintele clubului, s-a luat, în unanimitate, decizia ca echipa noastră de seniori să se înscrie în Liga 2.

Astfel, începând cu sezonul 2015-2016, echipa va evolua în Liga 2 sub denumirea de DACIA UNIREA BRĂ‚ILA!

Toate actele necesare au fost depuse la sediul Federației Române de Fotbal încă de săptămâna trecută, iar azi, pe lângă cererea de înscriere a fost anexată și scrisoarea de intenție prin care, de comun acord, atât Consiliul Județean Brăila cât și Primăria Brăila sunt de acord să finanțeze echipa de fotbal Dacia Unirea Brăila.

Mâine, 21 iulie 2015, la ora 10, la Stadionul Municipal, va avea loc reuniunea lotului de jucători și a staffului tehnic, în vederea stabilirii unor detalii preliminare, referitoare la perioada de pregătire.

Așteptăm cu interes și nerăbdare ca în primele ședințe ale CJ și CLM să se stabilească valoarea și modalitățile de finanțare ale echipei de suflet a Brăilei – Dacia Unirea.

Vom reveni în scurt timp cu alte detalii.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – Legenda renaște!”, a fost mesajul conducerii clubului CF Brăila pe pagina oficială de Facebook a echipei CF Brăila.

Trebuie specificat că noua Dacia Unirea Brăila nu are nimic în comun cu fosta Dacia Unirea Brăila, mult iubita echipă de la malul Dunării care a luat această denumit în 1928 în urma fuziunii dintre Dacia Brăila și Unirea Brăila.

Marius ANGHEL 21 Jul. 2015, 00:05 Liga 2
Pe aceeași temă