Dacia Unirea s-a despărțit de încă doi jucători. Achizițiile rămân în stand by până la clarificarea situației clubului

Dacia Unirea Brăila este încă la capitolul despărțiri. După ce a făcut public anunțul că s-a ajuns la un acord comun cu Alexandru Muscă (20 ani) în privința rezilierii contractului, echipa antrenată de Alin Pânzaru a reușit între timp să scape de încă doi jucători care în prima parte a sezonului nu au confirmat. Astfel, atacantul Marco Enciu (28 ani) și portarul Victor Gârlea (21 ani) nu mai fac parte din lotul Daciei Unirea.

„De comun acord s-au reziliat contractele celor trei jucători. Acum trebuie să căutăm soluții pentru înlocuirea lor, însă de acest aspect se ocupă directorul sportiv Sorin Frunză și antrenorul Alin Pânzaru. Dar, despre achiziții și despre viitorul echipei vom putea discuta abia după ce vom avea un răspuns clar din partea autorităților locale, așteptăm luna ianuarie, ca să vedem încotro o vom lua”, a precizat, pentru Obiectiv Vocea Brăilei, Valentin Avramescu, președintele Daciei Unirea.

Dacă despărțirile de Alexandru Muscă și Marco Enciu au fost anunțate de club pe pagina sa de facebook, rezilierea contractului cu portarul Gârlea nu a fost făcută publică. 

Alexandru Muscă (3 goluri) era al treilea marcator al Daciei Unirea în acest sezon, după Cosmin Neagu (6 goluri) și Andrei Pușcașu (4 goluri). Muscă și-a încheiat contractul cu echipa din Brăila după un an și jumătate, unde în 48 de meciuri în campionat și unul în Cupă și a înscris de 15 ori în Liga 2 și o dată în Cupa României.

Marco Enciu a venit la Brăila în luna ianuarie a acestui an după ce s-a despărțit de Rapid CFR Suceava. În acest sezon a evoluat în 14 meciuri, 6 pornite ca titular, și a înscris o singură dată. În total, timișoreanul a jucat în Liga 2 pentru Brăila de 26 de ori și a marcat doar două goluri. În Cupa României a bifat două meciuri și nu a înscris.

Victor Dan Gârlea Domondi a apărat poarta Brăilei de 6 ori în acest sezon, față de 9 cât a bifat Bogdan Olaru și 5 apariții ca titular ale lui Cristian Mitrea.

Ca minute jucate în acest sezon de cei trei jucători care se desparte de Dacia Unirea, Muscă e lider cu 1282, Enciu îl urmează cu 647, iar Gârlea e ultimul cu 540.

Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Pe aceeași temă