Curelea vrea să devină jucătorul Oțelului printr-o „inginerie”

Curelea vrea să devină jucătorul Oțelului** printr-o „inginerie

Procedura prin care urmează să fie declarat liber de FIFA este identică cu cea prin care Drogba a ajuns de la chinezi la Galatasaray. Ca să se ajungă la judecata forulului mondial, s-a apelat la complicitatea clubului estonian Narva Trans

Atacantul Costin Curelea se află în pregătiri cu Oțelul și așteaptă să fie declarat jucător liber de contract pentru a fi legitimat de clubul gălățean. Decizia va fi luată de Federația Internațională de Fotbal (FIFA), iar pentru a se ajunge la un verdict din partea forului mondial s-a apelat la un tertip, un transfer doar în acte la o grupare din Estonia.

Jucătorul, aflat sub contract cu Sportul Studențesc, susține că nu a fost plătit de clubul bucureștean de mai bine de un an, însă chiar și așa nu a putut scăpa de angajamentul cu gruparea patronată de Vasile Șiman. De două ori a depus memoriu pentru fi declarat liber de instanțele fotbalistice din țară, însă nu a avut câștig de cauză. Luând în calcul și că Șiman ar avea influență asupra instanțelor din România, împreună cu un avocat și cu sprijin de la impresari, a apelat la o altă strategie menită să-l dribleze pe patronul de la Sportul.

Cum din România nu avea cum să se adreseze la FIFA până nu trece de toate instanțele fotbalistice din țară, s-a apelat la sprijinul unul club din străinătate, Narva Trans din Estonia. Doar ca jucător al echipe străine se putea adresa forului mondial. Ca să ajungă la un club din altă țară, un jucător are nevoie doar de o declarație pe propria răspundere că nu a fost plătit de minim trei luni și documente doveditoare. Asta a și făcut, și-a retras la începutul lunii decembrie memoriul de la Comisa de Recurs a LPF, a plecat la Narva Trans, iar din Estonia, fiind caz internațional, clubul și jucătorul s-au putut adresa direct către FIFA. În așteptarea deciziei, estonienii și-au dat în scris acordul că se poate antrena cu Oțelul și să joace în meciuri amicale. Cei de la clubul gălățean așteaptă dintr-un moment în altul hotărârea forului mondial, cel mai târziu până la începutul săptămânii viitoare, convinși că aceasta va fi favorabilă.

La fel a scăpat Drogba de chinezi

Un caz oarecum similar a fost cel recent al celebrului Drogba în transferul la Galatasaray. Ivorianul mai avea contract doi ani cu gruparea chineză Shanghai Shenhua, însă nu a fost plătit timp de trei luni. S-a folosit de acest lucru pentru a pleca la „Galata” și au deschis proces la FIFA, în a doua decadă a lunii trecute. Miercuri, FIFA a acordat o licență temporară pentru ca formația Galatasaray Istanbul să-l poată folosi pe atacantul ivorian, deși transferul la gruparea turcă a fost contestat de fostul său club din China.

Articol scris de Marian Căpățînă

Pe aceeași temă