Schimbare istorică gândită de FIFA! Echipele ar putea face câte cinci înlocuiri după reluarea competițiilor

Robert ZANFIR 28 Apr. 2020, 09:55 Liga 2
Schimbare istorică gândită de FIFA! Echipele ar putea face câte cinci înlocuiri după reluarea competițiilor

Fotbalul ar putea suferi o schimbare revoluționară pe perioadă scurtă. FIFA intenționează să permită câte cinci schimbări de fiecare echipă, pentru a preîntâmpina eventualele accidentări cauzate de numărul mare de meciuri la care vor fi supuși jucătorii după reluarea competițiilor în urma pandemiei de COVID-19.

Propunerea forului mondial, valabilă şi pentru echipele naţionale, va trebui să fie aprobată de IFAB (International Football Association Board), singurul organism care poate modifica regulile jocului.

În cazul în care se va ajunge la un vot favorabil, forurile naționale vor avea posibilitatea să decidă dacă vor aplica sau nu regula în campionatele interne.

„Fiecare echipă ar avea acum posibilitatea de a efectua până la cinci schimbări în timpul meciului, cu posibilitatea unei înlocuiri suplimentare în prelungiri, acolo unde este cazul”, a arătat FIFA.

Cele cinci schimbări nu vor putea fi făcute însă oricum. Vor fi prevăzute câte trei întreruperi ale meciului de echipe pentru înlocuiri. De asemenea, echipele vor putea folosi și pauza meciului pentru schimbările de jucători.

https://liga2.prosport.ro/special/legile-jocului-de-fotbal-au-suferit-modificari-reguli-noi-pentru-hent-lovitura-de-pedeapsa-si-var-ofsaidul-va-fi-analizat-si-revizuit-si-el-19129961

Robert ZANFIR 28 Apr. 2020, 09:55 Liga 2
Pe aceeași temă