„Curățenie” de vară la echipa lui Hagi

26 Aug. 2011, 19:13 Bursa transferurilor

În această vară, Viitorul Constanța a renunțat la un număr impresionant de jucători ca urmare a achizițiilor făcute. Sosirea lui Bolboașă de la FC Argeș a dus la renunțarea temporară la portarul Cătălin Popa (foto), care a ajuns sub formă de împrumut la CSMS Iași, la pachet cu ieșeanul Sascha Marinkovic.

Dacă Otopeniul s-a ales cu doi jucători de la Viitorul, în speță Robert Lupu și Andrei Sin, alte patru echipe s-au ales doar cu câte un împrumutat. Farul l-a luat pe I. Călin, Callatis pe Evdochim, în timp ce Eforie și Cisnădie au luat câte un junior 1993: Blăniță, respectiv Medeșan.

Cei mai câștigați au fost cei de la Eolica Baia acolo unde au ajuns șapte jucători. Este vorba de Banoti, Șt. Sandu, Chirilă, M. Dan, Tudorache, Nazîru și Drăguț, toți împrumutați pentru un sezon.

Cinci juniori la naționala Under 18

În altă ordine de idei, selecționerul lotului național Under 18, Ovidiu Stîngă, a convocat cinci jucători ai Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi” pentru cele două meciuri amicale pe care România U18 le va susține contra echipei similare a Israelului. Cei cinci jucători convocați sunt Alexandru Buzbuchi, Cristian Gavra, Ionuț Puțanu, Bogdan Țîru și Bogdan Mitache.

Dacă Buzbuchi și Gavra (ambii născuți în 1993) au prezențe constante la lotul U18, Puțanu, Țîru și Mitache se vor afla în premieră sub comanda lui Ovidiu Stîngă. Toți cei trei jucători sunt născuți în 1994 și au atras atenția federalilor după prestațiile excelente pe care le-au avut la turneul internațional „Talent Cup” U17, de la Constanța, unde Academia Hagi a câștigat trofeul într-o companie extrem de selectă (Real Madrid, Inter Milano și Kashima Antlers).

Cele două partide România U18 – Israel U18 sunt programate pe 5 și 7 septembrie, la Câmpina. Reunirea lotului este programată pentru 3 septembrie, la Mogoșoaia.

Articol de Mihai ANDRIEȘ

26 Aug. 2011, 19:13 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă