CSU 1,5 a rezolvat meciul în 15 minute

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 13 Nov. 2015, 22:10 Stiri

La câți jucători a trimis Emil Săndoi echipei care evoluează în Liga a III-a, aceasta s-ar fi putut numi Universitatea 1,5 în meciul cu Măgura Cisnădie. Straton, Iliev, Bancu, Băluță, Hergheligiu și Mazarache au fost titulari în ultimul meci susținut de „satelit” pe teren propriu în tur, câștigat datorită eficienței din intervalul 63-78, minute între care au venit trei goluri. Asta după ce prima repriză fusese destul de echilibrată, cu oaspeții făcând față „starurilor” din Bănie și chiar solicitând două penalty-uri la faze discutabile.

Hergheligiu a avut prima prezență periculoasă în careul advers, dar n-a speculat cu capul centrarea lui Bancu. Și Băluță a amenințat poarta adversă, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, dar portarul Căbuz a anticipat șutul peste zid. Terenul dificil a îngreunat construcția în aceeași măsură ca lipsa de inspirație a craiovenilor, care n-au ajuns prea des în careul advers.

După pauză, alb-albaștrii nu le-au mai lăsat sibienilor posibilitatea de reacție, iar golul a venit după mai mult de o oră de joc. Băluță a executat o lovitură liberă pe colțul portarului, mingea ștergând și bara în drumul spre plasă. Nou-intratul Burlacu a adus un plus echipei gazdă, după un șut periculos de la distanță, obținând și penalty-ul din care Hergheligiu a făcut 2-0. În sfârșit, cele 15 minute în care „satelitul” a rezolvat meciul s-au încheiat cu reușita lui Mazarache, care a evitat portarul cu o scăriță, după o lansare în careul advers. Drăghici a avut și el șansa golului, dar lovitura sa de cap a fost deviată în transversală de portarul oaspeților. După două remize și două victorii în ultimele patru meciuri, Universitatea II Craiova a urcat pe locul 10, cu 11 puncte.

Săndoi, mulțumit de implicarea jucătorilor

Prezent la meci, antrenorul primei echipe a Universității, Emil Săndoi, s-a declarat mulțumit de modul cum s-au implicat în joc jucătorii pe care i-a trimis „satelitului”: „În condițiile terenului greu, jucătorii de la echipa mare chiar s-au implicat, sunt foarte mulțumit de ei. Le-a prins bine acest meci, mai ales celor care nu au prea multe minute în  ultima vreme. Iliev, la 35 de ani, a jucat cu determinare, ca într-un meci oficial la Liga I, Băluță, Măzărache și Hergheligiu au marcat, iar Bancu a jucat pe un post nou, ca fundaș stânga”.

Antrenorul de la CSU II, Daniel Mogoșanu, a adăugat: „Au fost două reprize distincte, în prima n-am reușit să construim, n-am avut acțiuni de atac, adversarii au stat bine în teren și ne-au blocat. Poate a fost și o problemă de atitudine la început. Lucrurile s-au schimbat în repriza a doua, am intrat în normalitate. Este adversarul care ne-a blocat cel mai bine în acest tur, în prima parte nu ne-au dat spații de joc și au  avut și două contraatacuri periculoase”.

Atacantul Simon Măzărache a declarat: „Am început greu meciul, am intrat cam relaxați. Nu ne-a ajutat nici starea terenului, dar până la urmă ne-am impus. Chiar dacă am jucat cu o echipă de liga a III-a, aceasta s-a închis bine și nu ne-a fost ușor, mai ales celor care nu prea am jucat 90 de minute în ultima vreme”.

Herghelegiu și Mazarache, contre cu suporterii

Cei doi atacanți care prind rar minute la prima echipă a Craiovei, Hergheligiu și Mazarache, n-au prea contat nici în meciul de Liga a III-a, în ciuda golurilor marcate. Cu multe preluări ratate, e adevărat, îngreunate și de terenul dificil, anticipați permanent de fundașii adverși, cei doi n-au reușit să se evidențieze, fiind ironizați în câteva rânduri de către fanii alb-albaștri care s-au deplasat la Ișalnița.

Duetul H&M a fost mai incisiv în afara terenului, Hergheligiu având câteva replici deloc gentile la adresa suporterilor, atât în timpul meciului, cât și atunci când a fost schimbat, iar, la final, Mazarache și-a imitat coechipierul. Cel mai deranjat de riposta celor doi a fost fostul stoper al Craiovei Maxima, Nicolae Tilihoi, care a asistat la meci de la tribuna a doua. „Nici pe vremea noastră nu ne permiteam să răspundem cu asemenea tupeu suporterilor și cred că suntem de acord că atunci noi arătam alt fotbal. Orice ar spune fanii, nu ai voie să le răspunzi astfel” a spus fostul mare jucător al Științei.

La polul opus celor doi atacanți s-a situat bulgarul Iliev, care, la finalul unei cariere prodigioase la nivel european, nu s-a menajat deloc chiar dacă era vorba de un meci de Liga a III-a, venind și permanent cu sfaturi pentru coechipieri, în special pentru puștii din echipă, iar la final a salutat fanii.

CS UNIVERSITATEA II CRAIOVA – MĂ‚GURA CISNĂ‚DIE 3-0
Băluță 63, Hergheligiu 74 (pen.), Măzărache 78
Stadion: Ișalnița, spectatori: 200.

Straton – Ghincea, Iliev, Drăghici, Bancu – Băluță (79 Căpățână), Armășelu (63 Căle), Ciocoteală, Petre (55 Burlacu) – Hergheligiu (79 Jurj), Măzărache
Antrenor: Daniel Mogoșanu
Eliminat: Burlacu 90

Căbuz – Barbu, Natea, Vladu, Medeșan – Popa, Beza, Nasta, Bobeș – Stănică,  Radu. Rezerve: Florea, Bîrză, Moisi, Gombar, Cocoș, Tătar
Antrenor: Ioan Luca

Arbitri: Nicolae Păsărin – Adrian Banu, Adina Catrina

Articol scris de Cosmin STAICU

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 13 Nov. 2015, 22:10 Stiri
Pe aceeași temă