Cum a ratat Szekely pentru a doua oară Rapidul: „Nu pot să trădez Steaua!”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Jan. 2014, 14:22 Actualizat: 17 Jan. 2014, 14:23 Bursa transferurilor
Cum a ratat Szekely pentru a doua oară Rapidul:  „Nu pot să trădez Steaua!”

Janos Szekely (30 de ani) s-a prezentat miercuri la reunirea Rapidului și la finalul antrenamentului a avut o discuție cu fanii prezenți la baza de pregătire a giuleștenilor. Aceștia i-au transmis că, dacă va avea evoluții bune, nu va fi contestat pentru că a jucat la Steaua.

Mijlocașul s-a temut totuși de o eventuală reacție a fanilor la meciurile oficiale și i-a spus lui Viorel Moldovan că nu poate juca pentru Rapid.

Moldovan a încercat să-l facă să se răzgândească, dar jucătorul a ales în cele din urmă FC Brașov. „Nu am semnat cu Rapid pentru că nu puteam să stric tot ce am făcut cât am jucat la Steaua și relația cu toată lumea care mă apreciază acolo, venind cu o rivală. Am simțit asta încă de când am intrat pe poartă la Pro Rapid. Pur și simplu nu am putut! Mulți zic că nu contează unde joci, atât timp cât ești jucător profesionist, dar eu nu am putut să o fac, am decis cu sufletul”, a declarat Szekely pentru digisport.ro.

În 2009 a primit un tricou cu Rapid, dar a semnat cu Steaua

În vara lui 2009, am avut parte de o întreagă telenovelă cu tranferul lui Janos Szkely de la Oțelul Galați la Steaua. Înainte să ajungă în Ghencea, fostul mijlocaș al gălățenilor a fost aproape să meargă la Rapid. Szekely a și declarat că este rapidist și vrea să se transfere în Giulești, însă George Copos nu a fost de acord să plătească 1,7 milioane euro și fotbalistul a ajuns la Steaua, pentru că Gigi Becali a achitat suma cerută de gălățeni.

Înainte să semneze cu Steaua, Szekely a fost într-o vizită la ProRapid, unde se pare că ar fi primit un tricou vișiniu. Jucătorul le-a spus apropiaților că visul lui este să evolueze pentru gruparea feroviară. Însă după câteva zile și-a schimbat planurile și a semnat cu Steaua.

97 de meciuri a evoluat Ianos Szekely în Liga I

18 goluri a marcat Szekely în Liga I pentru Steaua, Oțelul și „U” Cluj

Articol scris de Victor STOICESCU

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Jan. 2014, 14:22 Actualizat: 17 Jan. 2014, 14:23 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă