Cu gândul la Liga 1! Primele impresii ale achizițiilor Universității Cluj după ce au semnat cu echipa antrenată de Bogdan Lobonț

Cu gândul la Liga 1!** Primele impresii ale achizițiilor Universității Cluj după ce au semnat cu echipa antrenată de Bogdan Lobonț

Universitatea Cluj a făcut, practic, în 2019 trei transferuri, mijlocașul Nicolae Pîrvulescu (foto, la mijloc, ex Pandurii), fundașul Ionuț Ursu (foto, în dreapta, împrumut de la Sepsi OSK) și atacantul Mircea Axente (foto, în stânga, ex Dinamo). Momentan, teoretic, mai are încă două achiziții, fundașii Andrei Răuță (Academica Clinceni) și Vlad Motroc (Daco Getica București), însă în cazul acestora n-a ajuns la un acord cu cluburile de care aparțin, astfel că aceștia s-ar putea alătura lotului tocmai de la 1 iulie 2019, când contractele pe care le-au semnat vor intra în vigoare.

Din cantonamentul din Antalya, pe care îl vor încheia pe 9 februarie, noile achiziții Pîrvulescu, Ursu și Axente au vorbit, pentru site-ul oficial al echipei, despre primele impresii pe care le au după ce au semnat cu Universitatea Cluj și au vorbit despre lupta pentru promovare.

„Singurul nostru gând este să ajungem în Liga 1 în anul Centenarului!”, sună mesajul comun transmis de fotbaliștii Universității, cu două săptămâni și jumătate înaintea reluării campionatului Ligii 2, când vor începe meciurile oficiale în deplasare la Petroșani, cu Energeticianul.

„Am venit cu gândul ca în anul în care Universitatea sărbătorește Centenarul să pun umărul la promovare, deoarece locul acestei echipe este pe prima scenă a fotbalului românesc. Am întâlnit un grup frumos, unit, care m-a făcut să simt, încă din primele momente, că fac parte din familia Universității. Îmi plac echipele de tradiție”, a spus Nicolae Pîrvulescu, golgheterul echipei Pandurii în prima parte a sezonului, cu 12 reușite.

Din Liga 1 a fost adus Ionuț Ursu, jucător care a promovat și alături de Sepsi OSK, iar acum vrea să repete performanța și cu Universitatea. „Mi-am dorit foarte mult să ajung la „U”, pentru că vreau să promovez cu această echipă frumoasă și de tradiție. Am întâlnit aici oameni extraordinari, cu un caracter deosebit, profesioniști, care m-au ajutat imediat să mă integrez în vestiar. Avem în lot jucători foarte buni, cu calități extraordinare, iar singurul nostru gând este promovarea în Liga 1″, a completat jucătorul de 29 de ani.

Cel mai experimentat jucător dintre cei achiziționați este Mircea Axente, atacant care a jucat în Liga 1 pentru Gloria Buzău, Oțelul, Poli Timișoara, Dinamo, Viitorul, ASA Târgu Mureș, Gaz Metan Mediaș și FC Botoșani.

„Am venit la „U” cu gândul de a ajuta echipa și de a contribui la atingerea obiectivelor. Îmi propun să muncesc zi de zi, iar la final să ne bucurăm cu toții de promovarea în Liga 1. Avem o echipă foarte bună, cu mulți jucători experimentați, de valoare, dar și jucători tineri, ambițioși, care vor să demonstreze că pot evolua la nivel înalt. Din ce am văzut până acum, eu cred că o pot face. Universitatea este un club de tradiție, cu spirit, cu o istorie în spate și cu suporteri adevărați”, a spus Axente, care a debutat cu o „dublă” în amicalul cu armenii de la Pyunik Erevan, câștigat cu 4-1.

Joi, de la ora 13:30, noile achiziții ale Universității Cluj au șansa să demonstreze din nou că Bogdan Lobonț a fost inspirat când a decis să-i aducă în lot, în amicalul cu bulgarii de la FC Montana. Până la finalul campionatului, echipa clujeană și-a mai stabilit încă un test, vineri, în ultima zi a stagiului din Antalya, cu FC Navbahor (locul 4 în Super Liga din Uzbekistan).

Foto: Universitatea Cluj

Pe aceeași temă