CSMS și-a prezentat achizițiile. Cuvântul de ordine a fost „promovarea”

Cei șapte jucători veniți în Copou în această iarnă au fost prezentați oficial, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, cu mai puțin de o săptămână înainte de reluarea campionatului ligii secunde.

Alessandro Caparco, Gabriel Bosoi, Liviu Mihai, Aleksandar Radovic, Clement Pălimaru, Florin Plămadă și Marius Călugăru, ultimul revenit de la Pașcani, unde a fost împrumutat, au explicat de ce au ales Iașiul și și-au exprimat pe scurt câteva din gândurile lor înainte de debutul minireturului.

Cuvântul de ordine a fost „promovarea”, toți cei prezenți declarând că au venit în Copou pentru a ajunge în Liga I, un atu în alegerea lor fiind și condițiile superioare de pregătire față de celelalte formații din serie.

„Cu toții ne gândim la promovare. Ne așteaptă un retur foarte greu, toate meciurile vor fi ca niște finale pentru noi”, a precizat Liviu Mihai, acesta fiind completat de Clement Pălimaru: „Am venit la Iași pentru promovare, Iașiul e a doua mea casă. Aici sunt condiții mai bune pentru a ajunge în Liga I, ca și organizare. Cu Clinceniul va fi greu, e o echipă care pasează foarte mult și îți poate pune probleme dacă o lași să joace”.

Florin Plămadă speră „să aducem publicul la stadion prin evoluțiile noastre, iar noi să ne ajutăm reciproc pentru a realize obiectivul”.

Lăcătuș, iritat de întrebările jurnaliștilor: „Nu sunt legat cu lanțul la Iași. Dacă mi se cere să plec, o voi face”

Antrenorul Marius Lăcătuș s-a enervat la conferința de presă, după ce a fost întrebat de jurnaliști cum va reacționa dacă obiectivul de promovare va fi compromis după duelurile directe cu contracandidatele la accederea în Liga I. „Dacă obiectivul va fi compromis, rămâne să discutăm cu conducerea clubului la momentul respectiv. Dar de ce nu mă întrebați dacă nu-mi va mări salariul în cazul în care echipa va obține rezultate bune? Întrebați numai de presiune. Să știți că Marius Lăcătuș nu stă cu bile la picioare, Marius Lăcătuș nu este legat cu lanțuri la nicio echipă. Dacă conducerea clubului consideră că trebuie să plece, Lăcătuș va pleca”, a declarat antrenorul ieșenilor.

Acesta speră ca echipa din Copou să ajungă pe primul loc în clasament înainte de intrarea în play-off. „Avem nevoie de puncte în meciurile directe cu contracandidatele la primele locuri și trebuie să începem să obținem aceste puncte, altfel diferența ar putea deveni îngrijorătoare. Diferența nu este atât de mare în momentul de față, poate fi anihilată oricând. Eu sper ca până la intrarea în play-off să fim pe primul loc și să fim principalii favoriți la promovare”, a mai spus Lăcătuș, care a precizat că echipa va juca la victorie la Clinceni: „Nu văd cu ce ne-ar ajuta un egal la Clinceni. Sigur, un punct este mai bun decât nimic, dar noi vom juca la victorie acest meci, ca de altfel toate partidele. Vreau să obținem maximum în meciurile cu echipele care luptă pentru promovare”.

Referitor la lot, Lăcătuș a evitat să spună dacă e cel mai valoros din seria I, așa cum consideră președintele Prunea, dar a admis că este mulțumit. „Nu vreau să fac comparații cu alte echipe, dar sunt mulțumit de lot. Am adus jucători cu calitate, care să aducă un plus din punct de vedere tehnico-tactic. Asta nu înseamnă că vreunul dintre ei are asigurat locul de titular, nu e bătut în cuie niciunul”, a subliniat tehnicianul.

Prunea: „Am mare încredere în acest lot”

Președintele executiv Florin Prunea și-a început discursul cu o glumă („treaba mea s-a cam terminat, acum e rândul echipei să vorbească”), după care a subliniat importanța primelor 4-5 etape din acest an: „Primele patru-cinci etape ne va da linia pe care vom merge în continuare. Primul meci va fi foarte important. Partida cu Clinceniul va fi un derby, ca de altfel toate întâlnirile cu echipele care trag la primele locuri. Clinceniul este o echipă bună, cu un lot omogen, dar eu am mare încredere în băieți. Au dovedit în pregătire că formează o echipă puternică și sper să obținem maximum de puncte în meciurile care urmează”, a spus Prunea.

Lăcătuș crede că România va merge la EURO

Marius Lăcătuș este de părere că România a nimerit într-o grupă accesibilă în preliminariile EURO 2016 și este convins că tricolorii vor obține calificarea. „Este una dintre cele mai bune grupe, âinând cont de capii de serie și de echipa din urma a doua. Cu toții ne doream Grecia și Ungaria din primele două urne și asta am avut. Rămâne de văzut dacă vom profita, dar eu cred că ne vom califica”, a spus Lăcătuș.

Președintele ieșenilor, Florin Prunea, susține că dublele cu Irlanda de Nord și Finlanda nu vor fi deloc ușoare: „Grupa este foarte echilibrată, depinde doar de noi dacă ne vom califica. Eu cred că dublele cu Irlanda de Nord și Finlanda vor fi de foc, trebuie să fim foarte atenți”.

Articol și foto de Narcis POHOAȚĂ‚

Pe aceeași temă