CSMS Iași l-ar putea lua pe Giani Kiriță!

20 Jan. 2012, 09:22 Bursa transferurilor
CSMS Iași** l-ar putea lua pe Giani Kiriță!

De la începutul săptămânii, când au revenit în Copou și tehnicianul Ionuț Popa, dar și noul președinte executiv Florin Prunea, CSMS Iași poartă tratative intense, pe multiple planuri. Pe de o parte dorește să se întărească pe posturile deficitare în tur și să scape totodată de jucătorii puși în decembrie pe lista de transferuri, iar pe de alta încearcă să-și definitiveze programul de pregătire din februarie.

Și la primul capitol, dar și la celălalt, au apărut până acum prea puține clarificări, jucătorii aflați pe lista lui Popa încă înaintea plecării în vacanța de iarnă neavând decât șanse teoretice să ajungă în Copou. O impresie bună au lăsat încă de la primele antrenamente mijlocașul ofensiv Petrovic și atacantul Brajkovic, ambii veniți din Serbia, deși o certitudine ar putea-o reprezenta și revenirea la formația Iașului a închizătorului Ciprian Milea, care se pregătește deja de miercuri cu lotul CSMS.

Complet refăcut după accidentarea suferită la începutul turului, imediat după revenirea de la trialul organizat de selecționerul Victor Pițurcă la Mogoșoaia, stoperul Adrian Avrămia se prezintă bine acum, ducând la capăt ședințele derulate de la începutul săptămânii. Dacă șansele întoarcerii rusului Alexeev, care a evoluat aici în returul ediției trecute și care mai are de încasat de la echipa ieșeană restanțe salariale de 1.500 de euro, sunt reduse, responsabilii divizionarei secunde tratează atât pentru Coca și Hăisan, ambii de la CS Mioveni, cât și cu C.Grigore, aflat în stagiul din Antalya (Turcia), cu Astra Ploiești, ultimul suferind în vară o operație de ligamente.

Marea bombă a perioadei de transferuri ar putea s-o reprezinte însă aducerea lui Giani Kiriță, liber de la sfârșitul lui decembrie, când s-a despărțit de Bursaspor, grupare cu care a cucerit până și titlul de campion al Turciei. Cum revenirea la Dinamo este tot mai puțin probabilă, deși fundașul s-a pregătit câteva zile sub comanda lui Liviu Ciobotariu, există șanse să fie adus în Copou de fostul său coleg din Șoseaua Ștefan cel Mare, Florin Prunea. Șeful executivului ieșean speră totodată ca în una-două zile să încheie tratativele și cu Ghindaru, Florea și D.Orac (ultimul se află în refacere încă cel puțin o lună după operația suferită toamna trecută), privind rezilierea pe cale amiabilă a contractelor.

Oficialii din Copou intenționează să organizeze și un mini-turneu în Republica Moldova, între 23 și 25 februarie, când CSMS ar putea susține două teste în compania grupării Milsami-Ursidos, situată momentan pe locul 5 în campionatul țării vecine. Oricum, numărul testelor ieșenilor înainte de începerea returului nu va fi mai mare de 10, după cum ne-a spus antrenorul Ionuț Popa. (L.S.)

Cei doi jucători valizi dintre cei rămași pe lista de transferuri – fundașul Florea și mijlocașul Ghindaru, se pregătesc de ieri separat, sub comanda preparatorului fizic din Copou, Ionel Colonel.

CSMS intenționează să efectueze în perioada 23-25 februarie un mini-turneu în Republica Moldova, în cadrul căruia să susțină două teste în compania echipei Milsami-Ursidos, situată momentan pe locul 5 în campionatul țării vecine.

sursa: Evenimentul

20 Jan. 2012, 09:22 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă