CS U Craiova mai vrea un mijlocaș din Liga 1: ținta e Neluț Roșu

CS U Craiova mai vrea un mijlocaș** din Liga 1: ținta e Neluț Roșu

După Alexandru Mateiu de la FC Brașov, despre care se spune că este deja transferat la liderul seriei a doua și portughezul Fernando Alexandre, anunțat ieri ca o țintă de către cei de la maximasport.ro, un nou nume a apărut în vizorul grupării oltene. Este vorba tot de un alt tânăr mijlocaș talentat din Liga 1, Neluț Roșu (21 de ani), care a impresionat sub culorile Concordiei Chiajna. Aducerea sa la Craiova ar întări axul central al liniei mediane, fiind o soluție într-un compartiment din care mai fac parte acum Pleșan, Adrian Ionescu, Precup sau belgianul Vandelanoitte.

Ignorat de CFR, a ales să plece la Luceafărul

Produs al centrului de copii al CFR-ului clujean și căpitan al satelitului grupării din Gruia, Roșu nu a primit nicio șansă la echipa care l-a crescut. Astfel că la final de juniorat a reușit să se elibereze de contractul cu CFR Cluj și a plecat la Luceafărul Oradea, unde a evoluat doar o jumătate de sezon. A urmat mutarea la Chiajna, acolo unde antrenor era Ilie Stan, însă o bună parte din returul sezonului trecut a petrecut-o la satelitul ilfovenilor, din Liga a III-a.

A primit o șansă de la Chirilă

Schimbarea de antrenor de la Concordia i-a priit, pentru că Ionuț Chirilă i-a acordat o șansă, de care jucătorul a profitat din plin, devenind om cheie în linia de mijloc a echipei. Folosit mai mult la închidere, Roșu a arătat și valențe ofensive, astfel că a marcat de șase ori pentru ilfoveni și a ajuns al doilea marcator al echipei, după brazilianul Wellington. Totuși, prestațiile sale nu l-au adus și în atenția selecționerului naționalei de tineret, dar timpul nu este pierdut pentru Roșu.

1820 de minute a evoluat Roșu în acest sezon pentru Chiajna

20 de meciuri le-a început ca titular

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto de Laurențiu MICH
 

Pe aceeași temă