CS Mioveni și-a reluat antrenamentele fără Ayza, retras, și alți opt jucători! Lotul pe care l-a avut la reunire Marius Stoica și prima noutate

CS Mioveni și-a încheiat astăzi dimineață, 24 iunie, vacanța, iar jucătorii echipei argeșene au efectuat primul antrenament al verii. Ședința de pregătire s-a desfășurat la stadionul Orășenesc și a fost condusă de antrenorul Marius Stoica, cel care va rămâne în această poziție după ce a asigurat interimatul la finalul campionatului recent încheiat.

La reunire au fost prezenți 26 de jucători, mare parte dintre ei făcând parte din lotul cu care s-a încheiat sezonul trecut al Ligii 2. Dintre aceștia nu s-au mai prezentat Roberto Ayza, care s-a retras din activitate, Rareș Lazăr, care a fost transferat la Rapid, Marian Șerban, care a fost rechemat de U Craiova, și Szabocs Kilyen, care s-a reîntors la Viitorul.

În plus, au fost învoiți pentru câteva zile, pentru din diverse motive personale, patru jucători: Cosmin Năstăsie, Bogdan Preda, Robert Boboc și Andrei Hergheligiu.

Un al 27-lea jucător prezent la reunire, Ionuț Mîrzeanu, nu s-a dezechipat, nefiind refăcut complet după o accidentare.

Opt juniori în teste, doi de la echipa U21 și Anghelina, prima achiziție

De la echipa Under 19 a clubului au fost chemați doi juniori, Bogdan Zamfirescu și Sebastian Mirică, ambii mijlocași centrali. De asemenea, alți opt juniori de la alte echipe au fost prezenți la reunire, antrenorii Mioveniului urmând să-i testeze în zilele următoare.

Singura noutate de la reunire a fost mijlocașul central Marian Anghelina (foto, în centru), venit liber de contract după ce sezonul trecut a evoluat pentru Ripensia Timișoara. Acesta are 28 de ani, iar în sezonul recent încheiat a fost utilizat în 31 de meciuri de Ripensia, în 27 ca titular, și a înscris un gol. În cariera sa a mai trecut pe la FC Olt Slatina, FC Botoșani, CS Afumați, ACS Șirineasa sau Dacia Unirea Brăila.

Cantonament la Poiana Brașov

Antrenamentele Mioveniului vor continua în această săptămână, câte o ședință pe zi, dimineața, pe plan local, în timp ce programul pentru săptămâna viitoare este următorul: luni – un antrenament, marți – două antrenamente, miercuri – joc amical, joi – două antrenamente, vineri – liber, sâmbătă – plecare în cantonament.

În perioada 6 – 17 iulie se va desfășura un stagiu de pregătire centralizată, la munte, la Poiana Brașov, la Hotel Piatra Mare, acolo unde antrenorul Marius Stoica speră că urce cu lotul definitivat.

De asemenea, în toată această perioadă sunt programate șase meciuri de pregătire, unul înainte de plecarea la munte, două în cantonament și alte trei la revenirea pe plan local, înaintea începerii campionatului.

Lotul prezent la reunire, fără cei opt juniori aflați în probe:

portari: Flavius Croitoru, Valentin Sima;
fundași: Daniel Celea, Ionuț Burnea, Robert Gherghe, Andrei Trașcu, Eduard Stoica, Cătălin Alexe, Dean Beța;
mijlocași: Ionuț Rădescu, Valentin Coșereanu, Alexandru Ișfan, Marian Anghelina, Bogdan Zamfirescu, Sebastian Mirică;
atacanți: Valentin Balint, Simon Măzărache, Alin Călin.

Au lipsit: Roberto Ayza (retras), Cosmin Năstăsie, Bogdan Preda, Robert Boboc, Andrei Hergheligiu (învoiți), Ionuț Mîrzeanu (nu s-a antrenat, fiind accidentat), Rareș Lazăr (transferat la Rapid), Marian Șerban (reîntors la U Craiova) și Szabolcs Kilyen (reîntors la Viitorul).

Articol scris de Silviu MIHAI

Pe aceeași temă