CS Balotești și-a numit antrenor cu o zi înainte de debutul în noul sezon. Mutarea surpriză a conducerii echipei ilfovene

Rămasă fără antrenor principal pe 20 iulie, după ce Augustin Călin demisiona, CS Balotești a căutat în cele două săptămâni trecute de atunci să găsească un înlocuitor tânăr pentru banca tehnică, însă soluția la care a ajuns este una la care a mai apelat de când activează în Liga 2.

Loviți de refuzul unor antrenori tineri pe care și i-ar fi dorit și chiar de cel al lui Augustin Călin, pe care l-au ofertat să revină, conducerea clubului ilfovean a hotărât să îi propună un contract lui Cornel Nica, antrenorul la care renunțau în iarnă, după o primă parte slabă de campionat, și în locul căruia îl aduceau pe Călin. Nica a acceptat oferta de a reveni pe banca tehnică a echipei din Balotești și s-a suit în autocarul care în această dimineață a plecat spre Sibiu, acolo unde mâine, de la ora 11:00, va disputa primul meci din noul sezon, cu nou-promovata AFC Hermannstadt.

Cornel Nica a mai antrenat pe CS Balotești în perioada martie – decembrie 2016, adică a doua parte a sezonului 2015-2016, atunci când a salvat echipa de la retrogradare, și prima parte a ediției 2016-2017, când a avut rezultate slabe și a fost înlocuit în pauza de iarnă.

Readucerea pe banca primei echipe a Baloteștiului a lui Nica a fost o mutare facilă, deoarece antrenorul pregătea una dintre grupele de juniori ale clubului ilfovean. Acesta va fi ajutat de secundul Emil Stanca și de antrenorul cu portarii Mircea Marin.

„A revenit Nica Cornel la echipă, l-am readus pe el. Am avut negocieri cu alți antrenori și nu ne ridicăm la pretențiile lor. Am încercat să-l aducem înapoi și pe Călin Augustin, am avut două runde de negocieri cu el și ne-a spus că are o ofertă din Algeria, la începutul lui septembrie, și a spus că nu vrea să ne încurce. Are o ofertă mult mai bună decât ceea ce i-am oferit noi și decât să ne încurce o etapă-două, am zis să începem cu altcineva. E un campionat nou… Am vorbit și cu Rotaru (n.r. – Răzvan Rotaru), care, tot așa, l-a sunat un impresar din Cipru. Au mai fost discuții, dar fără rezultat. Noi ne doream un antrenor mai tânăr la echipă, dar asta este. Mulți așteaptă alte oferte de afară și speră să se ducă în altă țară decât să ia o echipă de Liga a 2-a. În discuțiile noastre am spus așa: sunt 14 antrenori la Liga 1, 20 de la Liga a 2-a și 74 sau 75 la Liga a 3-a, iar dacă noi, un club cu condiții și care nu avem nicio datorie la absolut niciun jucător, nici la ANAF, nici la absolut nimic, condițiile sunt foarte bune de Liga a 2-a prin ce se trece acum și având în vedere că sunt orașe mari care nu au, deocamdată, echipe de eșalon secund”, a spus, pentru Liga2.ro, președintele clubului, Liviu Gulie.

Conducătorul echipei ilfovene a anunțat și obiectivul pe care antrenorul Cornel Nica îl are în noul sezon. „Avem un obiectiv îndrăzneț, să ne clasăm în primele 10 și, la lotul de jucători pe care îl avem acum, cred că îl putem îndeplini. Am mai lăsat două-trei locuri libere până la 3 septembrie, când se termină perioada de transferuri, și sper să mai aducem doi-trei jucători cu experiență. Mijlocași vrem”, a mai spus Gulie.

Lot CS Balotești:

Portari: Corneliu Fulga, Alexandru Iordan;
Fundași: Nicușor Adrian Fillip, Costin Marius Mirescu, Valentin Flămânzeanu, Bogdan Marciuc, Constantin Dedu, Vlad Emanuel Opriș, Alexandru Nicușor Gheorghe;
Mijlocași: Valentin Andrei, Petre Claudiu Ioniță, Lucian Nicolae Ion, Marian Alexandru Neagu, Alin Pătrașcu, Adrian Hurdubei, Dănuț Ciubuc;
Atacanți: Alexandru Eugen Nica, Andrei Suciu, Franco Paraschiv.

Au venit: Vlad Emanuel Opriș (împrumutat de la Juventus București), Alin Pătrașcu (ex Metalul Reșița), Dănuț Ciubuc (ex Sporting Roșiori), Alexandru Eugen Nica (împrumut de la Juventus București), Andrei Suciu (ex Unirea Dej), Franco Paraschiv (ex Metalul Reșița), Adrian Hurdubei (atacant, ex Juventus București), Alexandru Nicușor Gheorghe (ex CS Afumați).
Au plecat: Claudiu Herea (Sepsi OSK Sfântu Gheorghe), Marius Antoche (Petrolul Ploiești), Florian Valentin Niculae (Dunărea Călărași), Denis Dobra (CS Tunari), Victor Niță, Andrei Rontea (revenit la Juventus), Alexandru Grigore, George Ivan, Ciprian Dicu.

Staff tehnic și administrativ:

Președinte: Liviu Gulie
Director sportiv: Cătălin Împăratu
Antrenor principal: Cornel Nica
Antrenor secund: Emil Stanca
Antrenor portari: Mircea Marin

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă