Cosmin Petruescu, prezentat oficial la ASU Poli: „Discuțiile noastre sunt de mai lungă durată”. Antrenorul a adus deja un atacant și a convins și alți jucătorii să semneze prelungirea

ASU Politehnica a semnat o înțelegere pe două sezoane cu Cosmin Petruescu (foto, în stânga, alături de Marius Cociu și Antonio Foale), antrenor care a fost prezentat oficial vineri în cadrul unei conferințe de presă. Clubul timișorean negociază prelungirea contractelor jucătorilor care au evoluat în acest sezon, iar atacantul Bogdan Bozian este primul transfer realizat. De asemenea, s-au bătut în cuie data pentru reunire și locația de cantonament.

Cosmin Petruescu a fost contactat imediat după plecarea lui Bogdan Andone, dar nu a vrut atunci să îi lase baltă pe cei de la CSM Lugoj. Antrenorul a recunoscut acest aspect. „Sunt plăcut surprins de primirea de care am avut parte. Discuțiile noastre sunt de mai lungă durată. Aș vrea să le mulțumesc celor alături de care am petrecut patru ani. Sunt nerăbdător să încep alt proiect. Sper să am aceeași susținere și aici. Sunt conștient de șansa care mi s-a dat. Voi rămâne fidel principiilor mele. Eu am avut șansa să fiu unul dintre antrenorii privilegiați. Am avut susținere peste tot unde am activat. Sunt convins că împreună vom reuși să ne atingem obiectivele”, a declarat tehnicianul la prezentare.

Bogdan Bozian, primul transfer

Vor continua cu Politehnici următorii jucători: Dănuț Bilia, Ioan Mera, Ionuț Coadă, Adrian Poparadu, Răzvan Ghinescu și Ionuț Plămadă.

A semnat și atacantul de 30 de ani Bogdan Bozian, trecut pe la Sebiș, FC Hunedoara, Ujpesti Dosza, CFR Timișoara, Minerul Lupeni și CSM Lugoj.

„Avem o bază de data de peste 50 de jucători. Primordială a fost semnarea contractelor cu jucătorii care și-au încheiat contractele de la Poli. Sunt jucători buni, de calitate. În ultimul an s-au luat decizii mai sentimentale. Unora poate nu le putem satisface pretențiile financiare și atunci ne vom despărți de ei”, a precizat Petruescu de transferuri.

Speră să nu fie nevoit să scoată echipa de pe teren

Petruescu spune că nu e nevoie ca rivalitatea cu echipele timișorene să fie una exacerbată. „Vor fi niște partide interesante, vom fi adversari pe teren, dar în afara terenului putem păstra relațiile de prietenie, mai ales că cu mulți dintre ei am și lucrat (n.r. – la ACS Poli), e de părere Petruescu.

Cât despre posibilitatea de a scoate iar echipa de pe teren, Petruescu speră ca episodul UTA să nu se mai repete. „Sper să nu se mai ajungă la scoaterea echipei de pe teren. Semnalul de alarmă sper să fi fost perceput și înțeles corect”, a adăugat Petruescu.

Din staff vor mai face parte Antonio Foale, Remus Datcu și Dragoș Picu. Cantonamentul va fi lângă Hațeg, din data de 8 iulie, iar echipa se reunește în 2 iulie.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă