Chindia, a doua echipă din Liga 2 care s-a reunit! Căpitanul Dragoș Pătru a fost mazilit, iar jucătorilor li s-a prezentat un nou conducător

Chindia Târgoviște este a doua echipă care va participa în noul sezon al Ligii 2 și care a dat start reunirii, prima fiind Ripensia Timișoara. Formația dâmbovițeană antrenată de Nicolae Croitoru a avut, miercuri după-amiază, programat la stadionul „Eugen Popescu” primul antrenament pentru pregătirea noii ediții de campionat.

Prima surpriză de la reunire a fost anunțul renunțării la căpitanul Dragoș Pătru (37 de ani), cât și la portarul Cătălin Căbuz (21 de ani), împrumutat de la Viitorul. Noutăți au fost doar două: Alin Neguț (19 ani), atacant de la FC Aninoasa, fratele lui Cristian Neguț, și Lucian Acasandrei (22 de ani), fundaș central de la Flacăra Moreni. În următoarea perioadă, la pregătire este așteptat și fundașul dreapta Alin Marina (21 de ani), de la FC Aninoasa.

De la reunire au absentat motivat Marian Vătavu și Vlăduț Parghel.

În zilele următoare antrenamentele vor avea loc doar pe plan local, vineri e programat un meci amical, de la ora 11:30, pe propriul stadion, cu Juventus București, iar luni se pleacă în cantonament la Mogoșoaia.

Pătru, pus pe liber după ce a jucat, la 37 de ani, toate meciurile în sezonul trecut. Fundașul, aproape să izbucnească în plâns: „Uite cum se termină totul”

Marea surpriză, negativă, a reunirii Chindiei a fost anunțul către căpitanul Dragoș Pătru că nu mai este dorit ca jucător. În ciuda vârstei înaintate, 37 de ani, fundașul a jucat în sezonul recent încheiat în 38 de meciuri pentru echipa târgovișteană,  adică în toate partidele susținute în campionat, acesta reușind și un gol. Lui Pătru i s-a propus un post în conducerea clubului, însă acesta încă mai vrea să joace.

„Stafful tehnic a transmis că nu se mai bazează pe serviciile lui Pătru. Ținând cont că are o activitate bogată la clubul nostru, i-am oferit alternativa unei colaborări la un alt nivel, dacă nu-și găsește un angajament avantajos. Dragoș ne-a transmis că ar vrea să joace în continuare, simte că mai poate, numai că antrenorii noștri au luat o decizie în privința lui”, a spus, citat de Jurnal de Dâmbovița, președintele Marcel Ghergu.

La auzul veștii, Dragoș Pătru, care a evoluat timp de 14 ani la Chindia, aproape că a izbucnit în plâns. „Mai aveam contract până pe 30 iunie, dar mi-au transmis că nu mai am loc, că nu știu ce junior vor să aducă pe postul meu. Asta este, nu am ce să fac, dar preferam să mi se spună asta în iarnă sau măcar la finalul sezonului trecut, în care am jucat 38 de meciuri. Nu mi-a comunicat nimeni un motiv anume, pur și simplu mi s-a transmis că nu mai mi se prelungește contractul. Am lăsat de la mine de multe ori pentru a juca aici și uite cum se termină totul, a declarat Pătru pentru DB-sport.ro.

Potrivit DB-sport.ro, cel care ar sta în spatele deciziei de disponibilizare a lui Pătru este Ciprian Prisăcaru, președintele CSM Târgoviște. „Prisăcaru e supărat că prietena lui Pătru, Ancuța Stoenescu, nu vrea să semneze cu echipa de baschet pe care o conduce. L-a tot sunat pe Pătru, în speranța că omul o va convinge să joace la Târgoviște, dar fata are un contract beton la Sfântu Gheorghe, cu care a luat două titluri la rând, și nu se pune problema să ajungă la Tănase. Probabil că Prisăcaru a mers mai departe, la Croitoru, pe care el l-a uns antrenor, și i-a spus să îl pună pe liber pe Pătru. Greșeala lui Pătru e că nu a intrat în politică, iar ghinionul e că nu are rude prin primărie. E un fotbalist la Chindia, apropiat ca vârstă, care joacă bine-mersi și nu are probleme, că doar e vărul primarului”, explică sursele site-ului local citat mai sus.

Ciprian Iugulescu, director sportiv

O altă surpriză a Chindiei la reunire a fost prezentarea jucătorilor a lui Ciprian Iugulescu. Fostul președinte al CSM Târgoviște va fi director sportiv la echipa din Liga 2, club unde activează și vărul său, Ionuț Iugulescu, care e antrenor la Centrul de Copii și Juniori al Chindiei. Director sportiv la formația dâmbovițeană a activat pentru scurt timp și Cristian Bălașa, înainte să primească oferta de a o prelua ca antrenor pe FC Aninoasa.

„Propunerea de colaborare a venit din partea președintelui clubului, cu care am o relație foarte bună. Am acceptat-o cu plăcere și vreau să reușim împreună lucruri frumoase la Chindia Târgoviște. Urmează o ședință cu asociații, după care vom avea mai multe elemente legate de obiective și alte detalii ce țin de organizarea clubului. Am venit să fac treabă la acest club, e o provocare interesantă”, a spus Iugulescu, citat de Jurnal de Dâmbovița.

Primele mutări ale directorului sportiv ar putea fi de la Dinamo: Denis Ciobotariu și Mihai Neicuțescu, de la echipa secundă a „câinilor”. Un alt jucător dorit este brașoveanul Alexandru David, pus pe liber de UTA în partea a doua a campionatului.

Lotul de jucători prezent la reunire: Meilă, Aioani – Ispas, Ad. Grigore, Nisipeanu, Cr. Neguț, Pencea, Cherchez, Honciu, Martac, L. Mihai, Șerban, Ioniță, C. Stoica, Olteanu, Dumitrașcu, L. Grigore, Vârtej, Negulescu, Țilică, Matei, A. Neguț, Acasandrei.

Foto: DB-sport.ro

Pe aceeași temă