CF Brăila îl lasă pe Nicoliță la Oțelul: „Suntem de acord să beneficieze de această șansă”

CF Brăila îl lasă pe Nicoliță la Oțelul:**

La începutul acestei săptămâni, conducerea prim divizionarei Oțelul Galați și-a exprimat dorința de a-l împrumuta până la vară pe atacantul grupării brăilene, Stelian Nicoliță, iar știrea este confirmată de președintele Valentin Avramescu.

„Există o ofertă pentru atacantul nostru Stelian Nicoliță. Conducerea Oțelului ne-a contactat în această săptămână în vederea unui împrumut al jucătorului nostru până la vară, iar după aceea este posibil un trasfer pe o perioadă mai lungă. Noi suntem de acord ca Nicoliță să beneficieze de această șansă și să joace în primul eșalon fotbalistic al țării. El este un copil crescut de noi și ne dorim să facă pasul spre fotbalul mare. Cred că până sâmbătă ne vom pune de acord cu oficialii Oțelului în vederea stabilirii termenilor acestui împrumut”, a declarat Valentin Avramescu.

Stelian Nicoliță, fratele fostului internațional Bănel Nicoliță, este nascut în 1989, are 1,79 metri și este atacant. Jucătorul lovește mingea cu ambele picioare, are viteză și capacitate de efort și o mare dorință de afirmare, CF Brăila fiind în acest moment formația care l-ar putea propulsa spre fotbalul mare. El a debutat în Liga a IV-a la CS Făurei și după aceea a făcut un salt la Liga a III-a, la Scorilo Gradiștea, unde la nici 14 ani a evoluat meci de meci, fiind promovat la această formație de fosta glorie a fotbalului brăilean, Sandu Minciu. Ulterior a evoluat tot în Liga a III-a pentru Conpet Ploiești și apoi s-a transferat la divizionara secundă, Chimia Brazi.

În turul sezonului competițional 2011-2012 Stelian Nicoliță a ajuns la Conpet Cireșu, formație pentru care a bifat 14 partide și a înscris 7 goluri, fiind cel mai prolific jucător. A fost promovat de Viorel Ion la CF Brăila însă nu s-a acomodat la echipă și a plecat. A revenit la Conpet Cireșu iar din vara trecută face parte din noua echipă CF Brăila.

În sezonul competițional 2014-2015 Stelian Nicoliță a înscris de șase ori pentru CF Brăila. Nicoliă a marcat golul de trei puncte cu CS Balotești, a înscris o dată în victoria cu 2-0 a echipei brăilene în partida cu Academica Argeș Pitești și a realizat un hat trick în meciul câștigat cu 6-3 de CF Brăila, pe Municipal, în compania nou promovatei FCM Dorohoi. Atacantul brăilean a fost unul dintre marcatorii grupării de la Dunăre în disputa de la Săgeata Năvodari, partidă încheiată la egalitate, 2-2.

Sursa: Obiectiv vocea Brăilei

Pe aceeași temă