CSM Ceahlăul a transferat un mijlocaș de la Poli Iași, după ce și nemțenii au trimis un fundaș la clubul din Liga 1

CSM Ceahlăul a transferat un mijlocaș de la Poli Iași,** după ce și nemțenii au trimis un fundaș la clubul din Liga 1

Francisc Ionuț Cristea (19 ani), mijlocașul central al Politehnicii Iași, va juca sub formă de împrumut până în vară la formația de Liga a 3-a CSM Ceahlăul Piatra Neamț, una dintre pretendentele la promovarea în eșalonul secund. Decizia conducerii vine la câteva zile după ce antrenorul Mircea Rednic a anunțat că nu se va baza pe tânărul mijlocaș în meciurile oficiale.

Antrenorul Mircea Rednic a explicat că a renunțat la Francisc Cristea pentru faptul că tânărul mijlocaș ar fi avut șanse mici să joace, în condițiile în care concurența în linia mediană este foarte mare. „El are nevoie de jocuri, i-am explicat că are șanse mici să joace la prima echipă, ținând cont de situația noastră. Nu putem risca cu juniori. E un tânăr talentat, dar trebuie să urmeze programul pe care îl stabilește antrenorul. Eu îi vreau binele”, a spus Mircea Rednic.

Deși dezamăgit de faptul că nu a fost păstrat în lotul echipei mari, Francisc Cristea promite să revină la vară mult mai puternic în Copou: „Sper ca Poli să ajungă cât mai sus în actualul sezon și le transmit colegilor să aibă încredere că vor veni și rezultatele pozitive. Eu promit să revin mult mai puternic în Copou și voi da totul pentru Politehnica Iași în viitor”.

Cristea a început fotbalul la Vaslui, la vârsta de 6 ani. În anul 2018 a venit la Poli Iași, unde a lucrat sub comanda lui Gelu Paveliuc, la juniori. A fost promovat la echipa de seniori de antrenorul Flavius Stoican și a bifat 13 jocuri în Liga 1.

Trecerea lui Cristea de la Poli Iași la CSM Ceahlăul nu este prima mutară făcută în această iarnă de cele două echipe. Clubul din Liga 1 l-a împrumutat de la cel din Liga 3 pe fundaș central african Fomba Bourama.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
 

Pe aceeași temă