Cârstea vs. Goga sau performanță vs. bani!

31 Dec. 2011, 12:43 Bursa transferurilor
Cârstea vs. Goga** sau performanță vs. bani!

Atacantul de la FC Argeș s-a dovedit mai eficient decât vedeta Timișoarei în prima jumătate a campionatului. Rover Cârstea a marcat aproape de două ori mai multe goluri decât Goga, deși diferența între salariile celor doi este imensă.

Golgheterul ligii a doua va juca pentru Poli Timișoara în returul acestui sezon. Chiar dacă Rover Cârstea și Dorin Goga nu sunt jucători de același profil („Poetul” e mai degrabă un vârf retras), o comparație statistică între cei doi înclină balanța categoric în favoarea atacantului de la FC Argeș.

Salariul anual al lui Cârstea la Pitești nu ajungea nici la 5.000 de euro, în vreme ce Goga a ajuns să câștige la Poli peste 300.000 de euro pe an.

Diferența enormă între contul fotbalistului Timișoarei și cele ale celorlalți jucători din liga secundă nu s-a oglindit însă și pe teren. Goga a marcat de șase ori în primele 15 etape ale sezonului, iar media nu este una tocmai lăudabilă: un gol la 155 de minute. Cârstea, un atacant cu cinci ani mai tânăr decât Goga, a dat zece goluri pentru FC Argeș. E drept, a petrecut mai mult timp pe teren decât „Poetul” în meciurile oficiale, dar tot i-a ieșit o medie mai bună: un gol la 136 de minute.

Cârstea îl întrece pe Goga și la alt capitol. FC Argeș a înscris doar 20 de goluri în tur, astfel că Rover este autorul a 50% din reușitele piteștenilor. De cealaltă parte, Poli a marcat de 26 de ori, Goga înscriind doar 23,07% din totalul golurilor Timișoarei.

A rămas jumătate de sezon de disputat, adică alte 15 meciuri în care nu este sigur dacă Rover va mai apuca să joace alături de Dorin Goga, fotbalist dorit de câteva cluburi importante din Liga I. Cu sau fără Goga printre coechipieri, Rover Cârstea va încerca să demonstreze că a meritat să primească această șansă din partea Timișoarei: un loc la o echipă aflată pe un loc promovabil și un salariu de zece ori mai mare decât la FC Argeș.

Articol scris de Radu FAUR

31 Dec. 2011, 12:43 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă