Capăt de carieră pentru Buga? Atacantului i s-a propus o funcție de conducere la FC Brașov, însă are și varianta de a mai juca la un alt club

Capăt de carieră pentru Buga?** Atacantului i s-a propus o funcție de conducere la FC Brașov, însă are și varianta de a mai juca la un alt club

Lui Mugurel Buga i s-a propus funcția de team-manager la FC Brașov, ceea ce ar echivala cu retragerea din activitate
• Vlăsceanu s-a prezentat la antrenamentele „stegarilor”, unde este așteptat și Ioan Șerban
• Stadionul Tineretului a fost rebranșat la rețeaua de gaze, iar problema echipamentului a fost rezolvată

Mugurel Buga s-a oferit să mai joace un sezon la FC Brașov, dar dorința sa se pare că a fost refuzată. Primele semne ale rupturii au apărut marți, atunci când Buga a simțit că nu i se va propune un nou contract. La finalul antrenamentului de ieri, Buga a avut o discuție cu antrenorul Cornel Țălnar, dar și cu cei din conducere, în urma căreia i s-a propus să rămână în cadrul clubului ca team-manager. „La 38 de ani, nu cred că Buga ne mai poate ajuta ca jucător. I-am propus postul de team-manager”, a spus Paul Enache, managerul FC Brașov.

Buga nu a dat încă un răspuns. „Simt că mai pot să joc chiar dacă am 38 de ani și de acea ezit să iau o decizie atât de grea. Chiar nu știu ce să fac, am de ales să continui să mai joc un an, în Liga a 3-a la Hărman sau să accept funcția de team-manager la FC Brașov”, a spus Buga, care are în spate o carieră excepțională începută în urmă cu 19 ani într-un meci oficial la Constanța.

Cel mai valoros produs al școlii brașovene de fotbal după Revoluție, „Pele” este al doilea golgheter din istoria clubului, la egalitate cu un alt mare atacant al „stegarilor”, Marian Ivan, ambii cu câte 57 de reușite pentru FC Brașov doar în Liga 1. Recordul de goluri marcate îi aparține celui mai bun jucător din istoria clubului, Nicolae Pescaru, cel care a marcat 62 de goluri pentru Steagu” în prima ligă.

„Țânțarul”, în tribună

La antrenamentul de ieri de la Stadionul Tineretului, Cornel Țălnar a decis să împartă lotul în două pentru un meci-școală pentru a-i vedea la lucru pe toți jucătorii. Meciul a fost arbitrat de preparatorul fizic, Lucian Nicolau, iar Țălnar și Stere au urmărit jocul din înaltul tribunei oficiale. Deși Țălnar ar fi dorit ca joi seara să-și ducă jucătorii în cantonament, programul a fost dat peste cap, asta pentru că nu toți fotbaliștii doriți vor ajunge astăzi la Brașov. Cel mai probabil, „stegarii” vor intra în cantonament luni, la Tărlungeni, acolo unde vor sta până la primul meci oficial al sezonului.

A venit Vlăsceanu

Fostul jucător al celor de la Unirea Tărlungeni, George Vlăsceanu (27 de ani), s-a prezentat ieri la antrenamentul „stegarilor”. Vlăsceanu s-a pregătit în ultimele zile cu AFC Hărman, echipă cu care era foarte aproape să semneze contractul, dar în ultimul moment, jucătorul a ajuns la Brașov la solicitarea șefilor clubului.

„Mă bucur că am ajuns la FC Brașov, echipa fanion a județului. Eram foarte aproape să semnez cu AFC Hărman, actele mai trebuiau semnate, când a venit oferta celor de la FC Brașov. Le-am explicat situația celor de la Hărman, au înțeles și așa am ajuns la FC Brașov. Am ajuns la un acord verbal cu cei din conducere și sînt convins că nu vor fi probleme”, a spus Vlăsceanu, care joacă pe postul de fundaș dreapta.

La FC Brașov este așteptat și căpitanul Unirii Tărlungeni, Ioan Șerban, jucător cu care negocierile sunt aproape finalizate. Astăzi sunt așteptați la Brașov și Claudiu Codoban și Laurențiu Manole, iar în discuții destul de avansate mai sunt jucători de la Chiajna, Baia Mare și Dinamo.

Vești bune

După ce marți, Cornel Țălnar era bulversat de problemele găsite la FC Brașov, lucrurile încep să se miște. Astfel, stadionul a fost rebranșat la rețeaua de gaze, jucătorii vor avea parte de echipament și mingi, iar de ieri, Gică Vișenescu a revenit ca masor la FC Brașov după nouă ani. În ultimii ani, „Viși” a lucrat ca masor la Rulmentul și Unirea Tărlungeni. Tot ieri, șefii clubului au decis ca Dan Crainciuc, ofițerul de securitate al clubului, să ocupe și funcția de administrator al bazelor sportive de la Stadioanele Tineretului și ICIM.

„S-a rezolvat problema cu gazul de la stadion, avem și echipament pentru că am prelungit contractul cu firma Acerbis, iar echipa va beneficia și de un cantonament înaintea startului campionatului”, a declarat Vasile Dochița, directorul general al clubului.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Pe aceeași temă