Căinari, surprins de interesul Iașiului pentru el: „Ar fi ceva cu totul special să ajung să joc pe prima scenă”

Căinari, surprins de interesul Iașiului pentru el:**

După ce a șocat România astă vară prin promovarea în eșalonul secund al fotbalului românesc, Bucovina Pojorâta este acum pe cale să dea un fotbalist în Liga 1. Jucătorul aflat pe lista de achiziții a unui club din prima ligă este mijlocașul ofensiv Cornel Căinari. Acesta a fost chemat la pregătirile echipei CSMS Iași, care au debutat luni, în Copou.

„A fost o reală surpriză pentru mine când am fost sunat de președintele Florin Prunea. Sper să reușesc să fac acest pas deosebit de important pentru cariera mea. Ar fi ceva cu totul special să ajung să joc pe prima scenă a fotbalului românesc, acolo unde te simți cu adevărat fotbalist”, a declarat fotbalistul în vârstă de 27 de ani.

Deocamdată l-am luat pe Căinari de la Pojorâta, un băiat care a fost la Bacău și despre care avem referințe bune. Îl vom testa în următoarea perioadă, a declarat Florin Prunea, președintele echipei din Copou.

Cornel Căinari a fost singurul jucător nou prezent la reunirea grupării ieșene, iar ultimul cuvânt în privința înregimentării sale îl va avea antrenorul Nicolo Napoli, care va ajunge la Iași în cursul zilei de miercuri. Cea mai bună oportunitate pentru ca tehnicianul italian să se convingă de calitățile lui Căinari o reprezintă stagiul de pregătire din Antalya, care va debuta la sfârșitul acestei săptămâni, formația ieșeană având programate în Turcia un număr de cinci meciuri amicale, cu Sopron (Ungaria, liga a 2-a), Lokomotiv Plovdiv (Bulgaria, prima ligă), Chikhura Sachkhere (Georgia, prima ligă), Zbrojovka Brno (Cehia, prima ligă) și Bohemians Praga (Cehia, prima ligă).

În sezonul de toamnă Căinari a adunat 16 prezențe în tricoul Pojorâtei, înscriind și un gol.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă