Buzoienii nu se joacă! Gloria s-a reunit cu 30 de jucători, cu noutăți de la Astra, Petrolul și UTA. „Ne vor ajuta să ne îndeplinim obiectivul, dar și pentru a vedea în perspectivă”

SCM Gloria Buzău joacă tare pe piața transferurilor în această iarnă și pare decisă să acceadă în Liga 2 înaintea Oțelului, principala contracandidată la promovare. Liderul Seriei 1 a Ligii 3 are, până în acest moment, numai achiziții de la cluburi importante din România, în încercarea de a-și întări lotul și de a nu avea probleme în a-și îndeplini obiectivul.

Gloria și-a reluat pregătirea de joi, ca majoritatea cluburilor din Liga 2, campionat unde speră să promoveze la vară. Sub comanda antrenorului George Timiș, 30 de jucători au participat, în Parcul Grâng, la primul antrenament desfășurat în 2019. Printre aceștia s-au aflat și primele noi achiziții: Bogdan Chipirliu (atacant, ex Astra), Cristian Danci (mijlocaș central, ex Petrolul), Andrei Rus (fundaș, împrumut de la Petrolul), Mihai Velisar (fundaș, împrumut de la Petrolul) și Andrei Enescu (mijlocaș, ex UTA).

Dacă Danci și Chipirliu au fost primii transferați, semnați încă înainte de sărbători, ultimele noutăți reprezintă ceilalți trei jucători. Rus a fost rechemat de Petrolul de la CS Afumați, acolo unde îl împrumutase în prima parte a sezonului, și l-a direcționat către Buzău, tot acolo unde l-au trimis și pe Velisar, un fundaș care a prins doar patru meciuri în prima parte a sezonului în tricoul ploieștenilor. Alt nume greu convins să vină la Gloria este Enescu, un jucător cu experiența primei ligi și care nu și-a mai prelungit contractul cu UTA, nefiind mulțumit de oferta primită.

În perioada următoare, pregătirea „roș-albaștrilor” va continua la Buzău, urmând ca de pe 28 ianuarie să se deplasaze la Centrul Olimpic de la Izvorani pentru un cantonament de două săptămâni, acolo unde vor disputa mai multe partide de verificare, printre adversare aflându-se Astra 2, Unirea Slobozia, FCSB 2 și Petrolul.

„Ne-am propus să aducem jucători cu experiență atât pentru a ne ajuta să ne îndeplinim obiectivul, dar și pentru a vedea în perspectivă. Cum promovarea în eșalonul superior este obligatorie, vreau să creez un nucleu cu jucători cu experiență, cu calități deosebite, atât din punct de vedere uman, cât și fotbalistic, ceea ce va face să aducă un plus la ceea ce am avut până acum. Aceștia știu ce se întâmplă aici, că există un proiect serios și sunt convinși că pot contribui să ne îndeplinim obiectivele. Sigur vom mai aduce jucători, pentru că anul trecut am suferit puțin din acest punct de vedere. Pentru a face față exigențelor trebuie să construim practic două echipe. Se cunoaște faptul că o concurență pe posturi este cea mai bună măsură de a fi cât mai competitiv”, a spus, la reunirea lotului, antrenorul George Timiș.

Acesta a spus și care a fost marele atuu al echipei în prima parte a sezonului: „Ciprian Petre a reușit să își apropie colegii mai tineri și pe care i-a motivat excelent atât la antrenamente cât mai ales la meciuri. Prin asta am demonstrat o forță de grup mare, o dorință din partea tuturor să facă performanță, să facă ceva care să rămână în urma lor. Eu cred că Dumnezeu le-a așezat așa cum a trebuit. Am făcut acel egal acasă cu Miroslava, nemeritat după părerea mea, însă acel moment a fost un declic care ne-a trezit din multe puncte de vedere și cum am mai spus-o pentru mine și băieți orice meci a reprezentat o lecție din care am învățat, indiferent dacă a fost victorie sau nu”.

Dacă SCM Gloria Buzău și-a reluat deja pregătirea și a făcut cinci achiziții, în schimb, principala contracandidată la promovare, SC Oțelul Galați, se reunește abia luni, de la ora 15:00, la stadionul „Oțelul”, și s-a despărțit de unul dintre cei mai importanți jucători din lot: atacantul Marius Matei.

La finalul turului Ligii 3, SCM Gloria Buzău ocupă locul 1 în Seria 1, cu 38 de puncte, în timp ce SC Oțelul e pe 2, cu 35 de puncte.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: SCM Gloria Buzău

Pe aceeași temă