Buhuși e pe lista disponibilizărilor de la Fortuna

Buhuși** e pe lista disponibilizărilor de la Fortuna

Sunt șanse mari ca disponibilizările de la echipa prahoveană de eșalon secund – Fortuna Poiana Câmpina – să-l „atingă” și pe eterna speranță a lotului, mijlocașul ofensiv Alexandru Buhuși. Acesta, cu o prestație modestă, foarte slabă pe alocuri, în prima parte a sezonului, a „epuizat” capitalul de încredere pe care l-a avut din partea lui Radu Călin și a staff-ului echipei și, acum, va fi „pus pe liber”, alături de alți colegi de-ai săi (Aldea, Crișan, Asanache, Coteanu).

Buhuși – jucător care a dus-o binișor cât timp a fost printre cei care au avut încrederea patronului, făcând parte din lotul Petrolului, apoi mergând la Târgu Mureș sau CSU Craiova, pe aceeași „filieră” – nu a putut trece peste momentul ratării acelui penalti din ultima secundă a derbiului din Liga a III-a, cu Unirea Tărlungeni, când Fortuna a ratat un an competițional.

Cu destule probleme medicale, de adaptare și de ordin sportiv (greutate peste limite), jucătorul va fi pus pe lista de transferuri, în această iarnă.

Și Garabet susține schimbare la LPF2: „Vrem dezvoltare, ajutor pentru cluburi, proiecte realizabile, nu lupte pentru putere și influențe”

Un alt subiect care „agită” eșalonul secund în această iarnă este conducerea LPF 2 (Liga Profesionistă de Fotbal pentru Liga a II-a), for care, în vară, a făcut primii pași în dezvoltarea acestui campionat. Cum nu s-au concretizat intențiile de vânzare a drepturilor TV – „capitol” care interesa cel mai mult cluburile, acestea dorind obținerea de venituri suplimentare la buget și un plus de imagine – mai multe echipe au demarat o „mini-revoltă”, prin care se intenționează schimbarea celui care a „manageriat” LPF 2 – Auraș Brașoveanu. Anchetat pentru „uz de fals” pentru perioada cât a condus pe Dunărea Galați, actualul oficial al Farului a rămas, se pare, fără sprijinul majorității cluburilor, care pregătesc o „Adunare Generală Extraordinară” a LPF 2, pentru săptămâna viitoare (cel mai probabil, joi, 15 ianuarie).

„Bomba” pregătită de șefii cluburilor de eșalon secund este de a-l convinge pe fostul președinte al LPF – Dumitru Dragomir – să preia această organizație LPF 2, cu scopul de a o revitaliza, cel poreclit „Corleone” având experiența mandatului din primul eșalon, pe care l-a condus cu destule reușite, timp de mulți ani. Susținut de Ștefan Stana (ACS Berceni), Dumitru Dragomir este „agreat” de majoritatea conducătorilor, pentru a „urni” LPF 2.

Implicați direct în această discuție, cei de la Fortuna Poiana Câmpina sunt de acord cu „lămurirea problemelor”, președintele Hacic Garabet spunând: „fără a discuta de nume, de oameni, este clar că trebuie rezolvate câteva probleme stringente și sunt total de acord cu o astfel de inițiativă, de a face o Adunare Generală Extraordinară. Este nevoie de noi alegeri, cele vechi nefiind recunoscute de FRF, care nu a avut reprezentant la acea Adunare și a contestat alegerile. În plus, trebuie reactualizate anumite lucruri, pentru că sunt destule cluburi care și-au schimbat structura de conducere”. Garabet așteaptă „să se miște lucrurile într-un fel, pentru că trece și acest campionat și vrem dezvoltare, ajutor pentru cluburi, proiecte realizabile, nu lupte pentru putere și influențe”.

Articol scris de Marian DIMA

Pe aceeași temă