Fortuna a intrat în insolvență. Clubul prahovean retras din Liga 2 nu mai are nicio activitate

Marian Dima, Marius ANGHEL 28 May. 2015, 17:24 Special

Asociația Fotbal Club Fortuna, din Poiana Câmpina, club care a început sezonul 2014-2015 în eșalonul secund, abandonând apoi competiția, deși ocupa poziția secundă în Seria a II-a la momentul retragerii, a intrat, oficial, în insolvență!

Săptămâna trecută, Tribunalul Prahova a aprobat cererea creditorilor, în frunte cu Radu Călin (foto mic, alături de fostul președinte Munteanu), alături de societățile comerciale Mobilis și Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații, care au solicitat intrarea Fortunei în insolvență.

Potrivit comunicatului instanței, după deschiderea procedurii generale a insolvenței a fost desemnat administratorul judiciar, care este Eurobusines LRJ SPRL, termenul pentru depunerea de către administratorul judiciar a raportului special fiind în 29 iunie 2015, toți cei care „au de luat” de la Fortuna Poiana Câmpina (autoritățile fiscale, diverși prestatori de servicii și foștii salariați – jucători și nu numai) urmând să se înscrie la „masa credală”.

Iată că insolvența „lovește” nu numai clubul Petrolul, ci și gruparea care a reprezentat a doua forță fotbalistică a județului, o scurtă perioadă de timp. Retrasă din Liga a 2-a, Fortuna se poate reînscrie în campionatul Ligii a 3-a, din vară, dar este destul de puțin probabil ca acest lucru să se întâmple.

Deschiderea procedurii de insolvență suspendă și licitația pentru Stadionul „Fortuna”, din Poiana Câmpina, demarată de fiscul câmpinean, care are de recuperat, se pare, o datorie de circa 26.000 de euro. Suma este mai degrabă nesemnificativă în condițiile în care complexul sportiv are peste 25.000 de mp de teren intravilan, tribune, vestiare, garaj și grup sanitar – întreg Stadionul „Fortuna” fiind evaluat chiar de fisc la prețul de 2.267.962 lei – peste jumătate de milion de euro, fără TVA.

Opt puncte scăzute în Liga 2 de Comisii din cauza litigiilor

AFC Fortuna Poiana Câmpina are mai multe litigii la FRF. Retrasă în iarnă din campionat, echipa prahoveană a primit o nouă penalizare de două puncte din partea Comisiei de Disciplină și Etică în cazul litigiului cu fostul portar Andrei Vlad. Clubul a ajuns astfel la un total de opt puncte scăzute după abandon, ceea ce face ca în clasamentul final al sezonului regulat din Seriei a II-a a Ligii 2 să mai rămână doar cu 10 puncte.

În cazul litigiului dintre Fortuna și Andrei Ștefan Mircescu, clubului i s-a acordat un nou termen de achitare a datoriilor: 27 mai 2015, expirat deja.

Articol scris de Marian DIMA

Marian Dima, Marius ANGHEL 28 May. 2015, 17:24 Special
Pe aceeași temă