Fortuna nu se mai poate înscrie în Liga 3. Clubul prahovean a ajuns în cele din urmă la excludere

Marian Dima, Marius ANGHEL 04 Jun. 2015, 14:44 Special

Litigiul clubului AFC Fortuna cu fostul jucător Andrei Vlad i-a venit de hac în cele din urmă echipei din Poiana Câmpina. Retrasă surprinzător din Liga 2 încă din iarnă, gruparea prahoveană a întrerupt orice activitate de atunci, însă, în schimb, a acumulat depunctări și amenzi.

Ultima ședință a Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal, cea din 3 iulie, a dus la inevitabila excludere din toate competițiile, astfel că AFC Fortuna nu va mai putea să se înscrie în Liga 3 în cazul în care în această vară s-ar fi produs vreo minune și finanțatorul Radu Călin ar fi revenit la sentimente mai bune. 

„Comisia a hotărât excluderea AFC Fortuna din toate competițiile organizate sub egida Federației Române de Fotbal, ca urmare a neachitării obligațiilor financiare în termenul regulamentar conform Hotărârii nr. 375/CL/09.12.2014 față de creditorul Vlad Andrei”, sună verdictul dat de Comisia de Disciplină și Etică.

Până în acest moment, Fortuna fusese depunctată de cinci ori, opt puncte din procesul cu portarul Andrei Vlad și două din cel cu Andrei Ștefan Mircescu. S-au acumulat astfel un total de zece puncte scăzute, ceea ce face ca în clasamentul final al sezonului regulat din Seriei a II-a a Ligii 2 să mai rămână doar cu 8 puncte. Și urmează și alte depunctări și o nouă excludere ca urmare a litigiului cu Mircescu.

AFC Fortuna a intrat în insolvență

Altfel, gruparea prahoveană a intrat în insolvență la finalul lunii mai după ce Tribunalul Prahova a aprobat cererea creditorilor, în frunte cu Radu Călin (foto mic, cu fostul președinte Munteanu), alături de societățile comerciale Mobilis și Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații.

Potrivit comunicatului instanței, după deschiderea procedurii generale a insolvenței a fost desemnat administratorul judiciar, care este Eurobusines LRJ SPRL, termenul pentru depunerea de către administratorul judiciar a raportului special fiind în 29 iunie 2015, toți cei care „au de luat” de la Fortuna Poiana Câmpina (autoritățile fiscale, diverși prestatori de servicii și foștii salariați – jucători și nu numai) urmând să se înscrie la „masa credală”.

Deschiderea procedurii de insolvență a suspendat și licitația pentru Stadionul „Fortuna”, din Poiana Câmpina, demarată de fiscul câmpinean, care are de recuperat, se pare, o datorie de circa 26.000 de euro. Suma este mai degrabă nesemnificativă în condițiile în care complexul sportiv are peste 25.000 de mp de teren intravilan, tribune, vestiare, garaj și grup sanitar – întreg Stadionul „Fortuna” fiind evaluat chiar de fisc la prețul de 2.267.962 lei – peste jumătate de milion de euro, fără TVA.

Articol scris de Marian DIMA

Marian Dima, Marius ANGHEL 04 Jun. 2015, 14:44 Special
Pe aceeași temă