Bosoi: „Nu sunt sigur 100% dacă voi rămâne la Brăila”

Bosoi:**

După o vacanță prelungită în care nu știau ce se va întâmpla cu echipa lor, jucătorii brăileni au încercat să își caute soluții de rezervă. Printre ei se numără și căpitanul celor de la CF Brăila, Gabriel Bosoi. Acesta speră că în curând își va primi cele trei salarii restante. După promisiunea președintelui CA, Adelin Soare, jucătorii vor trebui ca în cursul săptămânii ce urmează să primească două salarii din cele trei restante.

– Bună Gabi. Cum a fost această vacanță prelungită?
– Pfff….nu tocmai o vacanță plăcută. Au existat incertitudini, griji pentru că nu știam ce se va întâmpla cu echipa. Am încercat, ca și ceilalți colegi ai mei, să am o soluție de rezervă, în cazul în care CF Brăila nu se mai înscria în Liga a II-a.

– Cum a fost reunirea de astăzi?
– Ne-am întâlnit la 11:00 la stadion, am făcut o alergare ușoară, am avut și o ședință cu domnul președinte în care ne-a spus ca au venit câțiva investitori la echipă, că problemele noastre se vor rezolva, iar săptămâna viitoare vom afla dacă vom pleca într-un cantonament centralizat sau dacă vom rămâne în zonă tot într-un cantonament centralizat.

– Ai spus că ai încercat să ai o soluție de rezervă. Ai reușit să găsești vreo echipă?
– Mulțumesc lui Dumnezeu că m-au găsit ele pe mine, nu eu pe ele (râde). Am fost ofertat atât de nou promovata Gloria Buzău, cât și de Dunărea Galați, care m-a și atras cu proiectele sale de viitor și cu noua conducere pe care o are acum. Mă refer aici la domnul Marius Stan, cel pe care îl admir pentru ceea ce a făcut la Oțelul Galați.

– De ce nu te-ai dus la Gloria Buzău, acolo fiind antrenor Ion Viorel?
– Pentru că și acolo sunt probleme și eu vreau stabilitate acum. Nu am ales Buzăul, în ciuda prieteniei cu Ion Viorel, pentru că cei de la Dunărea mi-au oferit un salariu mult mai bun.

– De ce nu ești acum la Târlungeni, acolo unde sunt cei de la Dunărea Galați în cantonament?
– Sincer, mă înțelesesem cu cei de acolo, dar eu nu pot pleca de la Brăila pentru că mai a contract cu ei până în 2015. Eu îmi doresc să fiu la o echipă care vrea performanță, care trage la promovare pentru că am o vârstă, tind și eu mai sus, poate chiar la prima ligă. Dacă la CF Brăila nu vor fi proiecte mari, eu, personal, nu aș vrea să mai rămân, dar dacă se vor rezolva toate problemele, ne vom primi banii cu siguranță, voi rămâne aici. Până la urmă sunt la această echipă de ani buni, este echipa mea de suflet, am jucat tot timpul cu plăcere și din dragoste pentru brăileni.

– Care sunt șansele ca tu să rămâi la Brăila?
– Nu știu. Nu sunt sigur 100% că voi rămâne. Aștept să văd ce se va întâmpla pe parcurs.

– Au venit colegi noi astăzi la reunire?
– Nu, am fost prezenți toți jucătorii care mai aveam contract. Din câte am înțeles săptămâna viitoare se va contura lotul. Atunci vom afla cine va veni, cine va pleca.

– George Pungă a fost și el prezent pe Municipal astăzi?
– Nu. Din câte știu Georgică a semnat cu Oțelul.

– El este considerat o mare speranță a fotbalului brăilean. Este o pierdere pentru CF Brăila plecarea lui?
– Este un fotbalist talentat, cu potențial, tânăr care are un viitor în față. Cu siguranță îi vom simți lipsa, dar, asta e, până la urmă niciun jucător nu este de neînlocuit. În fine, nu sunt eu în măsură să vorbesc despre colegii mei.

Gabriel Bosoi joacă fundaș dreapta la CF Brăila și este unul dintre cei mai vechi componenți ai lotului. În sezonul 2011-2012 a fost chiar golgheterul echipei cu șapte goluri, deși poziția sa nu garantează marcarea golurilor.

Articol scris de Lucica MĂ‚CREANU

Pe aceeași temă