Bogdan Panait a ajuns la SCM Pitești

Bogdan Panait** a ajuns la SCM Pitești

Fotbaliștii de la SCM Pitești continuă pregă­ti­rea pe plan local pînă pe 20 ianuarie, când vor intra într-un semicantonament. Piteștenii tes­tează în această perioadă jucători pe bandă rulantă, pentru a acoperi posturile deficitare. Ultimul sosit la liderul seriei a VI-a a Ligii a treia este fundașul central Bogdan Panait, ju­cător cu mare experiență în fotbalul ro­mâ­nesc, care în cariera sa a trecut pe la Steaua și FC Vaslui.

Antrenorul Valentin Sinescu tes­­tează în această perioadă mai mulți jucători pentru completarea lotului. Tehnicianul piteștean a re­nun­țat pînă acum la portarul Alin Mușat, fundașii Nicolae Diță și Ma­rian Botea, dar și la mijlocașii Ionuț Bucuroaia și George Roșca. În a­fară de cei cinci plecați, piteș­tenii îi vor împrumuta pînă în vară pe mij­locașul Cristian Iancu și pe por­tarul Ștefan Popa. La capitolul ve­niri, alb-violeții au bifat deja cinci nume noi. La gruparea din Trivale au ajuns în această iarnă portarul Dragoș Geantă de la CSM Rîm­nicu, fundașul Marian Miu­les­cu ca­re în urmă cu un sezon a jucat la CS Mioveni, fundașul Alexan­dru Du­mi­trache și mijlocașul An­drei Pa­nait de la CS Mioveni, dar și mijlo­cașul Alexandru Cristea de la e­chipa de liga a doua Dunărea Ga­lați.

Are peste 100 de meciuri în Liga I

Ultimul sosit la SCM Argeșul Pi­­tești este fundașul central Bog­dan Panait. Jucătorul de 30 de ani a evoluat în turul cam­pio­na­tului la Unirea Slobozia, echipă aflată pe locul secund în prima se­rie a ligii secunde, dar la egalitate cu liderul Rapid București, care a acumulat 28 de puncte. Panait es­te un fot­ba­list cu o vastă ex­periență în fot­ba­lul românesc. Între 2001 și 2003 a evoluat la Petrolul Ploiești, iar în­tre 2003 și 2006 la FC Vaslui pentru care a jucat 74 de jocuri și a în­scris 5 goluri. În 2006 a fost trans­ferat de Steaua, Panait ve­nind la pachet cu Vali Badea, mi­li­tarii plă­tind moldovenilor pentru cei doi 1,5 milioane de euro. Pa­nait a bi­fat doar un singur meci pen­tru e­chipa bucureșteană pre­gă­tită pe atunci de Cosmin Olă­ro­iu. În 2007 s-a reîntors la FC Vas­lui, unde a stat pînă în 2010. La a do­ua ex­periență la gruparea mol­do­veană, fotbalistul a bifat 29 de meciuri și a înscris 3 goluri. Din 2010 și pînă în prezent a mai jucat la CS Otopeni, Politehnica Iași, FC Brăila și Uni­rea Slobozia.

„Ne poate ajuta foarte mult”

Directorul sportiv al argeșenilor speră ca Bogdan Panait să con­fir­me așteptările: „Este un fotbalist cu mare experiență și va fi testat în aceste zile de domnul Sinescu. Da­că jucătorul va corespunde cerințelor, îl vom opri. Experiența lui ne-ar putea ajuta foarte mult în lupta pe care o vom duce pentru pro­movare. Totul ține doar de el și de forma sportivă. Pînă pe 20 ia­nuarie, când vom intra în semi­can­to­nament, vrem să mai aducem și alți jucători pentru a completa lotul cu care vom aborda returul și play-off-ul”, a declarat Gabi Alexe.

Sursa: Curierul Zilei

Pe aceeași temă