Fortuna și-a anunțat oficial retragerea. Prahovenii vor pierde la masa verde toate meciurile din retur

Marian Dima, Mihai Andries 27 Feb. 2015, 07:30 Campionat
Fortuna și-a anunțat oficial retragerea.** Prahovenii vor pierde la masa verde toate meciurile din retur

Fortuna Poiana Câmpina ar fi trebuit să joace mâine cu FC Caransebeș, în prima etapă din 2015, pe teren propriu, dar acest lucru nu se va întâmpla. Chiar dacă s-a vorbit despre o posibilă prezență cu echipa de juniori, pentru a se „salva” începutul de sezon (până la următorul joc oficial ar mai fi încă două săptămâni, runda viitoare Fortuna urmând să stea), totuși, acest lucru nu se va întâmpla.

Asta deoarece ieri, președintele Hacic Garabet a transmis decizia oficială de retragere din competiție.

„Am retras echipa de seniori, precum și echipele de juniori A și B, iar săptămâna viitoare, cred că se va merge mai departe cu declararea falimentului societății, cu durere în suflet, pentru că aici s-a muncit, s-au făcut multe lucruri bune pentru fotbal”, a anunțat Garabet

Problemele clubului s-au înmulțit pe zi ce trece, echipa finanțată, până acum, de Radu Călin, pierzând și un litigiu financiar cu fost jucătorul Andrei Vlad, fostul portar, care se judecă de aproape doi ani cu clubul. Comisia de Discplină a FRF a luat, în ultima ședință, decizia „de a sancționa AFC Fortuna cu o penalitate de 3000 lei și acordarea unui termen de grație de 5 zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată conform art. 24 lit. C al. 1. a din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal, față de creditorul Vlad Andrei. În plus, Comisia a acordat termen în data de 25 martie 2015, ora 14.30, dată la care debitorul AFC Fortuna să prezinte dovada plății conform Hotărârii nr. 375/CL/09.12.2014, pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și depunctarea”.

Conform unor surse, Fortuna are și conturile blocate de ANAF, continuarea activității fiind imposibilă, Radu Călin alegând varianta declarării falimentului și nu a insolvenței, tocmai pentru a „nu prelungi agonia”.

Concuzia: fotbalul este un capitol închis pentru acesta, iar experiența trăită include, cu siguranță, multe dezamăgiri.

Articol scris de Marian DIMA

Marian Dima, Mihai Andries 27 Feb. 2015, 07:30 Campionat
Pe aceeași temă