Boateng crescut de Arsenal, pariul lui Florin Bratu pentru 2019! „Mi-a plăcut mult: este inteligent, agresiv și are forță.” Aerostar și-a încheiat campania de achiziții cu un englez

Ultima mutare pe piața transferurilor înaintea reluării campionatului Ligii 2 a echipei Aerostar Bacău este un pariu al antrenorului Florin Bratu. Un mijlocaș englez de origine ghaneză crescut de Arsenal, însă care nu a apucat să debuteze la seniorii clubului londonez, a semnat cu singura reprezentantă a Moldovei în acest sezon al eșalonului secund, anunță ziarul local Deșteptarea.

Daniel Jesse Boateng (26 de ani) a semnat, marți, cu Aerostar, un contract pe jumătate de sezon, cu drept de prelungire. Mijlocașul de origine ghaneză a parcurs toate etapele formării sale ca fotbalist la „tunarii” londonezi, însă nu a apucat să joace pentru Arsenal în Premier League. A făcut-o, în schimb, într-un singur meci în Cupa Ligii, în 2011, în victoria cu 2-1 cu Bolton Wanderers, atunci când l-a înlocuit pe final pe Thomas Vermaelen.

Între 2010 și 2014, cât a avut contract de profesionist semnat cu Arsenal, Daniel Boateng a fost împrumutat, pe rând, la Swindon Town, Oxford United și Hibernian (Scoția). După aceea a semnat cu FK Olimpik Sarajevo (Bosnia Herțegovina), iar apoi a mai trecut pe la Södertälje FK (Suedia), Airdrieonians (Scoția), Rakow și
Olimpia Grudziadz (ambele din Polonia), la aceasta din urmă fiind ultima dată legitimat și unde, în a doua parte a sezonului trecut, a jucat în doar trei meciuri.

În această iarnă a fost în probe la Dunărea Călărași, însă nu a fost oprit de Dan Alexa, astfel că a ajuns la Aerostar Bacău, unde i s-a dat o șansă să demonstreze.

„Îmi doresc ca prin venirea la Aerostar să dau un restart carierei mele”, a spus Daniel Boateng în momentul în care a semnat contractul cu Aerostar. Totuși, utilizarea sa în meciul de vineri, cu Chindia, la Târgoviște, este puțin probabilă, clubul băcăuan așteptându-i acum cartea verde din Polonia, de la Olimpia Grudziadz.

„Chiar dacă nu a avut constanță, schimbând anual echipele, Daniel Boateng este un jucător interesant, care ne va ajuta cu siguranță. Dincolo de faptul că a crescut la un club de mare tradiție precum Arsenal, Boateng are de partea sa calități certe. L-am văzut la antrenamente și mi-a plăcut mult: este inteligent, agresiv și are forță. Cu el am acoperi postul de mijlocaș central. În plus, l-am putea utiliza, la nevoie, și ca stoper. Am încredere că-și va recupera condiția fizică, deoarece este disponibil și dornic să prindă cât mai repede un loc în echipă”, a spus, pentru Deșteptarea, antrenorul Aerostarului, Florin Bratu.

Pentru partea a doua a sezonului, Aerostar i-a mai adus și pe: portarul Andrei Udeanu (20 ani, împrumutat de la SC Oțelul Galați), fundașii Dudu Drugă (28 ani, ex Energeticianul), Stejărel Vișinar (19 ani, ex Bucovina Rădăuți), Iulian Carabela (23 ani, ex Daco-Getica) și Bogdan Porumb (19 ani, Ardealul Cluj), mijlocașii Alin Gojnea (21 ani, ex CS Balotești), Sorin Tăbăcariu (24 ani, ex FC Argeș) și Alexandru Ciocâlteu (28 ani, ex Petrolul) și atacantul Alexandru Pop (25 ani, ex UTA).

La capitolul despărțiri, echipa băcăuană nu-i mai are în lot pe portarul Alexandru Hărăguță, fundașii Sorin Ichim, Vasile Chirilescu (împrumutat la Bucovina Rădăuți) și Vasilică Mihăeș, mijlocașii Alex Sahru, Florin Istrate, Adrian Hurdubei, Andrei Gavrilă și Cornel Căinari și atacantul Andrei Pavel.

Pe aceeași temă