Băimărenii nu se opresc din transferuri. Un mijlocaș de la ASA Târgu Mureș și un atacant de la CS U Craiova sunt noile achiziții ale liderului

FCM Baia Mare continuă să își întărească lotul pentru a avea un parcurs cât mai ușor către realizarea obiectivului, promovarea în premieră. Liderul Seriei a II-a are de dus la capăt o bătălie grea pentru menținerea primei poziții, echipe ca Gaz Metan Mediaș, FC Brașov, UTA Bătrâna Doamnă, CSM Râmnicu Vâlcea și chiar Universitatea Cluj visând să ajungă în Liga 1 la finalul acestui sezon.

După Ciprian Vasilache (32 ani), Emil Dică (33 ani), Cristian Daminuță (25 ani) și George Cârjan (27 ani), FCM Baia Mare a anunțat marți, pe contul oficial de Facebook, că a bifat o nouă achiziție. În plus, conducerea liderului Seriei a II-a a ajuns la o înțelegere și cu CS U Craiova în privința împrumutului atacantului Sergiu Jurj (foto principal), unul dintre golgheterii echipei secunde a oltenilor.

„Un nou transfer realizat de gruparea noastră! Tudor Sbarcea, mijlocaș central, împlinește 21 de ani peste câteva zile. Empoli (Serie A, Italia) și ASA Tg Mureș sunt cluburile pentru care a evoluat în trecut tânărul mijlocaș. Mult succes Tudor!”, scriu băimărenii.

„Sunt bucuros că mă întorc acasă. Am șansa să joc și pot să mă impun mult mai ușor. Voi juca la o echipă care trage la promovare și va fi o emperiență benefică pentru mine. Pot ajunge mai ușor în Liga 1”, a spus Jurj pentru Sportul doljean.

Tudor Sergius Alexandru Sbarcea (foto mic), pe numele său întreg, e născut pe 22 februarie 1995, și în acest sezon de Liga 1 nu a prins niciun meci în tricoul echipei ASA Târgu Mureș, ci doar patru prezențe pe banca de rezerve. Noua achiziție a fost FCM-ului a jucat în schimb pentru echipa a doua a ASA-ului, în Liga a IV-a Mureș.

Sergiu Jurj, născut la Brașov, s-a mutat la șase ani la Sighetu Marmației, iar acolo a început să joace fotbal. Cea mai mare parte a junioratului și-a petrecut-o însă la Ardealul Cluj. De la acest club a ajuns la CS Universitatea Craiova, unde a jucat la echipa secundă din Liga 3. În tur, Jurj a înscris două goluri pentru CS U Craiova II.

Tot la capitolul achiziții, la FCM Baia Mare ar putea ajunge și fundașul Sorin Bușu. Jucătorul care în prima parte a sezonului a evoluat la FC Caransebeș a jucat deja pentru echipa lui Dorin Toma în testul cu Național Sebiș și are șanse mari să fie păstrat.

Pe aceeași temă