Avrămia și Herghelegiu s-au alăturat lotului Universității

Avrămia și Herghelegiu** s-au alăturat lotului Universității

Internaționalii de tineret Adrian Avrămia și Andrei Herghelegiu s-au alăturat luni seară lotului CS Universității Craiova în cantonamentul din Slovenia. Cei doi foști jucători ai echipei CSMS Iași au semnat cu clubul oltean încă din iarnă, însă contractul era valabil de la 1 iulie 2014.

Avrămia, fundaș, și Herghelegiu, atacant, vin la Craiova gratis după ce contractele pe care le aveau cu formația din Copou au expirat pe 30 iunie. Ieșenii s-au bazat pe cei doi tineri jucători și în Liga 1, în urmă cu două sezoane, însă odată cu retrogradarea în Liga a 2-a nu au reușit să-i convingă să-și prelungească înțelegerile. Pierderea lor este considerat un eșec în dreptul clubului CSMS și a președintelui executiv Florin Prunea.

„Ultimele șase luni la Iași au fost destul de grele, dat fiind că semnasem deja cu Universitatea. Acum totul a trecut. Sunt jucătorul Craiovei și îmi doresc să terminăm cât mai sus în clasament. Personal, vreau să dau cât mai multe goluri în liga întâi”, a spus Herghelegiu, citat de site-ul oficial al echipei craioven.

„Am semnat cu Craiova pentru că am văzut că este un proiect serios. Am avut încredere că o să promoveze echipa în liga întâi. Sper să fiu sănătos, să joc și să facem o treabă cât mai bună împreună”, a spus și Avrămia.

22 de ani au Andrei Herghelegiu și Adrian Avrămia. Atacantul a evoluat din 2010 la CSMS Iași, iar junioratul și l-a făcut la LPS și Politehnica Iași. Fundașul a jucat la CSMS tot din 2010, însă junioratul și l-a făcut la Juventus Fălticeni, Nicu Gane Fălticeni și Politehnica Iași.

CSU joacă azi cu NK Celje

În altă ordine de idei, Universitatea va disputa astăzi cel de-al doilea joc de verificare din stagiul sloven. CSU va întâlni de la ora 18:00, ora României, gruparea din prima ligă slovenă NK Celje. Partida se va disputa pe stadionul din Dravograd.

Miercuri, Jerry Gane a stabilit un singur antrenament, dimineața. Joi după-amiază, jucătorii Craiovei își vor verifica potențialul în compania formației NK Slaven Belupo. Vineri vor efectua antrenament doar dimineață, iar sâmbătă sunt programate două ședințe de pregătire. Duminică, echipa Craiova va înfrunta Olimpia Ljubliana în cel de-al patrulea meci de verificare din Slovenia.

Foto: CS Universitatea Craiova

Pe aceeași temă