AFC Hermannstadt și-a prezentat ultimele două achiziții. „I-am adus în ideea de a crea o forță ofensivă mai mare, pentru a ne putea atinge obiectivul”

Dan Roman și Andrei Hergheligiu, cei doi jucători transferați în această săptămână de AFC Hermannstadt după ce deveniseră liberi de contract după despărțirile de UTA Arad, respectiv Luceafărul Oradea, au fost prezentați oficial joi după-amiază, într-o conferință de presă.

„Sunt doi jucători cu experiență, care au foarte multe meciuri în Liga 1. I-am adus în ideea de a crea o forță ofensivă mai mare pentru a ne putea atinge obiectivul. Sunt jucători care au confirmat. Sunt convins că vor aduce un plus de valoare lotului. Le urez încă o dată „Bun venit!” la Sibiu”, a spus președintele clubului sibian, Teodor Birț.

Oficialul AFC Hermannstadt a mai adăugat că acestea ar putea fi ultimele două transferuri făcute în această perioadă, dar și că este mulțumit de parcursul echipei de până acum în campionat: „Din punctul meu de vedere, acum lotul este complet. Mai departe, este misiunea staff-ului tehnic să îi așeze în teren și să obțină rezultatele pe care le dorim cu toții. Suntem mulțumiți de rezultatele pe care le-am obținut în primele cinci etape. Suntem în obiectiv, suntem pe podium”.

În această vară, AFC Hermannstadt a realizat 12 transferuri după ce a reușit promovarea în Liga 2: Ștefan Blănaru (ex ASU Poli), Cătălin Căbuz (ex Viitorul Constanța), Mihai Stancu (ex Gaz Metan Mediaș), Sabin Lupu (ex Gaz Metan Mediaș), Lucian Dumitriu (ex Foresta Suceava), Claudiu Pamfile (ex AFC Hărman), Bogdan Rusu (ex Foresta Suceava), Iulian Popa (ex FC Brașov), Robert Boboc (ex Astra Giurgiu) și Cosmin Neagu (ex Dacia Unirea Brăila), Andrei Herghelegiu (ex Luceafărul Oradea) și Dan Roman (ex UTA Arad)..

Beza: „Roman mi-a fost coleg. Hergheligiu, doar adversar”

O scurtă caracterizare a celor doi jucători transferați zilele trecute de AFC Hermannstadt a făcut-o și antrenorul secund Eugen Beza, cel care va conduce echipa de pe margine la meciul cu Pandurii Târgu Jiu. „Cu Dan Roman am fost coleg. E un jucător de echipă, un caracter frumos și de valoare. A demonstrat, pe unde a fost, că este un jucător important. Sunt convins că o să se integreze foarte bine. Cu Andrei Hergheligiu, în ultima parte a carierei mele am fost adversari. Este un jucător bun, polivalent în compartimentul ofensiv, un jucător care este la o vârstă propice performanței”, a spus Beza.

Îmi doresc să reușim să ducem echipa în prima ligă. În plan individual, îmi doresc să revin la o formă cât mai bună, ca acum 2-3 ani”, a declarat, la rândul său, atacantul Dan Roman, adăugând că a fost imediat convins de impresarul Radu Neguț să vină la AFC Hermannstadt, după despărțirea de UTA Arad.

Am ales să vin la Liga 2 pentru a-mi relansa cariera. Având în vedere ce am găsit aici, am așteptări foarte mari. Sunt foarte fericit că am ales să vin la Sibiu. Sper să ne îndeplinim obiectivul”, a spus și Andrei Hergheligiu, fotbalist în vârstă de 25 de ani.

„Pandurii, o echipă periculoasă”

Despre jocul de duminică, 3 septembrie, de la Motru, cu Pandurii Târgu Jiu, contând pentru etapa a 6-a a Ligii 2, „secundul” Eugen Beza a afirmat că sibienii vor întâlni o echipă „imprevizibilă și periculoasă”, dar că speră ca sibienii să obțină cel puțin un punct.

„Vom încerca să câștigăm meciul. Ne dorim să luăm punct sau puncte. Pandurii este o echipă interesantă, cu un antrenor bun. Rezultatul din etapa precedentă (n.r. – victorie cu 4-0 la Mioveni) este surprinzător, mai ales că Mioveniul vine după un parcurs bun. Din punctul meu de vedere, Pandurii este o echipă imprevizibilă, pentru că a pierdut acasă, dar câștigă în deplasare. E o echipă periculoasă, a adăugat Eugen Beza.

Meciul Pandurii – AFC Hermannstadt, de duminică, 3 septembrie, este programat la ora 12:00 și va fi transmis în direct de DigiSport 1.

Echipa a doua joacă vineri pe „Obor”

AFC Hermannstadt II evoluează vineri, 1 septembrie, de la ora 17:00, pe stadionul „Obor” din Sibiu, în compania formației Millenium Giarmata, în etapa a 3-a a Ligii 3. Intrarea este liberă!

Înregistrarea integrală a conferinței de presă o puteți urmări în clipul de mai jos:

Pe aceeași temă