Căpitan, golgheter, junior care își reclamă antrenorul că joacă la pariuri și mijlocaș din Liga 1, toți vin la FC Brașov. Cei șase jucători doriți de Mihai Stere

UPDATE 16:44: Silviu Pană (24 ani), mijlocaș venit de la Concordia Chiajna, a fost împrumutat la FC Brașov până în vară.

 


UPDATE 15:58: Mădălin Livan și Cristian Andor au semnat, în urmă cu puțin timp, contractele cu FC Brașov și vor evolua cel puțin în partea a doua a sezonului pentru echipa pregătită de Mihai Stere.

Livan, care vine de la FC Caransebeș, a semnat până în vară, cu opțiune de prelungire pe încă un an dacă ACS Poli Timișoara, clubul de care aparține, este de acord, în timp ce Andor, fostul căpitan de la FC Bihor, și-a pus semnătura pe un contract valabil pe un an și jumătate cu „stegarii”.


 

FC Brașov începe să și transfere, nu numai să se despartă de jucători. Primii sosiți în cantonamentul condus de Mihai Stere în aceste zile la Poiana Brașov sunt Mădălin Livan și Cristian Andor. Îi vor urma astăzi Andrei Cerlincă și Silviu Pană, iar în zilele următoare ar putea să se alăture lotului și Adrian Avrămia și Sorin Chițu.

Mădălin Livan (19 ani) a ajuns aseară la Brașov, iar Cristi Andor (26 ani) în această dimineață, ambii mijlocași intrând deja în programul de pregătire al echipei. Cei doi se vor prezenta în această după-amiază la sediul clubului pentru a semna contractele cu FC Brașov.

Livan, jucătorul care după ce a aflat că echipa sa se va desființa în această iarnă a dezvăluit că antrenorul Giovanni Pisano le-a cerut să piardă cu 3-0 pentru că a pariat „mulți, mulți bani”, e liber să vină la FC Brașov după ce FC Caransebeș s-a retras din campionat. Mijlocașul aparține de ACS Poli Timișoara, însă nu are probleme să vină la Brașov pentru că oricum nu are loc în lotul prim-divizionarei. „Vin la Brașov să discut termenii contractului. Sper ca cei de la FC Brașov să se înțeleagă cu Timișoara și să nu fie probleme. Pentru mine a contat foarte mult faptul că Stere mă vrea la Brașov, o echipă care se bate la promovare”, a spus Livan, care a evoluat de 16 ori în prima parte a sezonului pentru FC Caransebeș și care a mai fost dorit în această iarnă și de Șoimii Pâncota.

Cristian Andor este căpitanul echipei FC Bihor, grupare orădeană care se va retrage și ea din campionatul Ligii 2 după ce marți i s-a respins recursul la procesul de intrare în faliment. Mijlocașul a fost dorit încă de la finalul anului trecut de oficialii brașoveni și, după mai multe runde de negocieri, cele două părți au ajuns la un acord. „În mare ne-am înțeles. Voi veni la Brașov să discutăm și să parafăm actele. FC Brașov este o provocare pentru mine”, a precizat Andor pentru Monitorul Expres.

16 meciuri și 3 goluri a strâns Cristian Andor la FC Bihor în primele 18 etape ale acestui sezon

Chițu, în stand-by

O altă țintă a „stegarilor” este atacantul Sorin Chițu (35 ani), golgheterul Farului. Atacantul urma să aibă miercuri seară o discuție cu patronul Farului, iar în funcție de rezultatul negocierilor va da un răspuns conducătorilor de la FC Brașov. „Mă voi întâlni cu patronul echipei și voi discuta situația mea contractuală. În funcție de ce dorește voi da un răspuns Brașovului”, a spus Chițu.

15 meciuri și 12 goluri a bifat Sorin Chițu la Farul în acest campionat

Cerlincă și Pană au ajuns la un acord cu șefii de la FC Brașov

Tot astăzi, la Brașov, va ajunge și fostul jucător la Rapidului, Andrei Cerlincă (20 ani). Acesta jucat doar o dată pentru giuleșteni în acest sezon și a fost pus pe liber în timpul campionatului. „Am ajuns la un acord cu FC Brașov. Vin să semnez contractul și să începe pregătirile”, a spus Cerlincă pentru Monitorul Expres.

Un alt jucător care va semna joi cu FC Brașov este mijlocașul Silviu Pană (24 ani). Pană este jucătorul celor de la Concordia Chiajna, dar nu a fost păstrat în lot de antrenorul Adrian Falub, astfel că mijlocașul va veni la Brașov sub formă de împrumut până în vară. În cariera sa a mai trecut pe la Săgeata Năvodari și FC Viitorul. „M-am înțeles cu cei de la FC Brașov pentru un împrumut până la finalul acestui sezon”, a spus Pană, care evoluează pe postul de mijlocaș defensiv, iar în prima parte a sezonului din Liga 1 a strâns doar nouă apariții pe teren.

În plus, în următoarele zile, în cantonamentul echipei FC Brașov, ar putea sosi și fundașul central Adrian Avrămia (23 de ani), dacă acesta își va rezolva situația contractuală cu FC Rapid. Jucătorul din Fălticeni a evoluat de trei ori pentru giuleșteni în sezonul de toamnă.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Pe aceeași temă