Avrămia: „Nu ni s-a oferit nimic concret în Copou. Nu puteam sta cu 1.200 de lei salariu”

Avrămia:

CSMS Iași a primit o grea lovitură. Din cauza managementului defectuos din ultimii ani, clubul din Copou i-a pierdut oficial pe internaționalii de tineret Adrian Avrămia și Andrei Herghelegiu, doi dintre tinerii de viitor ai echipei. Cei doi au intrat în ultimele șase luni de contract și au semnat deja contracte pe trei ani cu CS Universitatea Craiova, echipă pregătită de Ovidiu Stângă. Formația olteană a anunțat pe site-ul oficial transferul celor doi jucători ieșeni și încearcă să-i aducă mai repede în Bănie, chiar din această iarnă.

Avrămia: „Nu puteam sta cu 1.200 de lei salariu”

Adrian Avrămia a explicat că singurul motiv pentru care a ales să plece din Copou a fost cel financiar, salariul său din Copou în ultimii ani fiind unul ridicol pentru un internațional de tineret, 1200 de lei. „Am decis să plec de la Iași din motive financiare. Nu mai puteam să stau cu 1.200 de lei salariu. Craiova mi-a făcut o ofertă bună și am ales să plec. Pe 7 ianuarie am fost la București, iar pe 8 am semnat contractul. Iașiul a încercat în ultima perioadă să negocieze cu noi, cu mine și cu Herghelegiu, dar a fost prea târziu. În ultimii ani am stat cu salariul pe care vi l-am spus. Poate că la acea vreme acestea erau posibilitățile în Copou, nu știu ce să spun. Eu sper să plec acum în iarnă, ar fi cel mai bine și pentru mine, că am timp să mă acomodez cu noua echipă, dar și pentru clubul din Iași, care ar putea lua niște bani pe noi. Sincer, îmi pare rău că s-a ajuns în această situație și plecăm fără ca echipa din Iași să câștige financiar de pe urma noastră. Din ce știu, Craiova va face o ofertă pentru ca noi să plecăm acum și nu văd de ce Iașiul ar refuza”, a spus Avrămia.

La rândul său, atacantul Andrei Herghelegiu spune că a făcut cea mai bună alegere prin faptul că a semnat cu CSU Craiova și motivează decizia sa prin lipsa de interes a Iașiului. „Am așteptat să intru în ultimele șase luni de contract și am ales CSU Craiova. Am făcut cea mai bună alegere. De ce Craiova și nu Iașiul? Pentru că nu mi s-a oferit nimic concret. Îmi pare rău că părăsesc Iașiul, dar nu regret că am ales Craiova. Îmi doresc foarte mult ca ambele echipe să promoveze în Liga I și să joace anul viitor pe prima scenă. Dacă echipa din Craiova va face o ofertă în această perioadă și există posibilitatea să plec din Copou încă de pe acum, îmi doresc să plec mai devreme”, a spus Herghelegiu. Acesta le-a transmis un mesaj suporterilor din Iași: „Nu știu cum voi fi primit de fanii Iașiului în retur, dacă voi juca aici până la vară. Îi asigur că îmi voi face datoria față de club, așa cum mi-am facut-o și până acum și voi încerca să pun umărul la promovare”.

Prunea crede că jucătorii au semnat în urmă cu mai mult timp

Președintele executiv al ieșenilor, Florin Prunea, este de părere că jucătorii ieșeni au semnat cu gruparea olteană mult mai devreme, nu acum, când au intrat în ultimele șase luni de contract. „Eu unul cred că ei au semnat cu Craiova mai demult, nu acum. Asta a fost alegerea lor, nu poți ține pe cineva cu forța. Noi am făcut eforturi, am negociat, am discutat cu ei, dar au refuzat sistematic să-și prelungească angajamentele. Ei sunt jucătorii noștri până în vară și dacă antrenorul va avea nevoie de serviciile lor, vor juca în retur. Ei sunt băieți de caracter și cred că își vor face datoria față de club în continuare, dacă se va apela la ei. E păcat că s-au pierdut gratis doi jucători, dar greșeala aparține celor care au făcut aceste contracte mai vechi, în urmă cu trei-patru ani”, a declarat Florin Prunea. Acesta a adăugat că nu a primit nicio ofertă de la Craiova pentru a-i ceda pe jucători încă din iarnă: „Nu am primit nimic oficial. Dacă gruparea din Craiova îi vrea acum, discutăm”.

Contracte încheiate de Leo Grozavu

Rămâne de văzut dacă cineva va plăti pentru cele două eșecuri, Iașiul pierzând gratis doi jucători tineri, de viitor, în care a investit mult. Cele două contracte au fost încheiate de fostul președinte Leo Grozavu, dar vina pierderii celor doi aparține și actualei conduceri. Asta pentru că Prunea și staff-ul său nu au demarat mult mai devreme negocierile cu cei doi jucători și au făcut acest lucru aproape de scadență, când Avrămia și Herghelegiu probabil semnaseră deja acorduri de principiu cu gruparea olteană, îndrumați de impresarul lor.

Stoperul Adrian Avrămia, 21 de ani, are două selecții în naționala U19 a României și alte patru convocări la naționala U21. Andrei Herghelegiu, 21 de ani, evoluează pe postul de atacant și are în palmares două selecții în naționala de tineret a României. Herghelegiu a bifat 12 meciuri pentru CSMS în turul campionatului și a marcat trei goluri.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
 

Pe aceeași temă