Aventura lui Niga la FCSB a ținut o vară. Portarul achiziționat de la Foresta revine împrumut la un club din Liga 2

După dezamăgirea trăită în finalul campionatului Ligii 2 la Foresta Suceava, portarul Toma Niga (19 ani) ajungea să trăiască momente pe care nu mulți jucători români le reușesc într-o întreagă carieră. Tânărul goalkeeper semna cu FCSB, cel mai important club din țară, și era luat în ambele cantonamente făcute în această vară, în Slovacia și Olanda.

Chiar dacă pornea cu șansa a treia de a apăra la echipa bucureșteană, sucevenul avea certitudinea că va rămâne în lot și va avea ce învăța de la Florin Niță și Eduard Stăncioiu. Numai că planul său a fost dat peste cap de o achiziție de ultim moment făcută de clubul lui Gigi Becali. Andrei Vlad (18 ani), de la CS U Craiova, a fost transferat de FCSB, iar această mutare a dus la decizia ca Toma Niga să fie redirecționat către o altă echipă unde să poată evolua.

Antrenorul Nicolae Dică spune că tânărul portar transferat în acestă vară de la Foresta Suceava va fi împrumutat în Liga 2, iar FCSB se va baza de Florin Niță, Andrei Vlad și Eduard Stăncioiu. „Niga va fi împrumutat la Clinceni”, a declarat Dică la DigiSport, la același club urmând a ajunge sub formă de împrumut și mijlocașii Gabriel Simion (19 ani) și Mario Mihai (18 ani).

Dică spune că Florin Niță rămâne opțiunea numărul 1 pentru postul de portar la FCSB, deși Gigi Becali s-a declarat încântat de calitățile lui Andrei Vlad. „Niță este jucător de echipa națională, nu poate sta în tribune. Deocamdată, Florin este titularul echipei, este într-o formă foarte bună. Vlad abia a venit, nu s-a antrenat așa cum trebuie până acum, s-a pregătit singur. În timp, e posibil să apare Vlad, vom vedea”, a mai spus Dică.

Dică a vorbit și despre situația lui Andrei Vlad, portar transferat de la CS U Craiova pentru 400.000 de euro. „Pe Vlad mi l-am dorit și la Pitești, pentru că am jucat de trei ori contra lui și l-am remarcat. În iarnă, când eram la Pitești am vorbit cu Corneliu Papură și cu Silviu Bogdan dacă sunt de acord să mi-l dea la vară. Apoi, după ce am ajuns la Steaua m-am gândit că nu se mai poate face transferul, dar mă bucur că s-a realizat. Este un portar bun acum, dar poate fi și foarte bun. Depinde de el dacă va rezista la Steaua, are un caracter puternic”, a mai spus Dică.

Toma Niga a costat-o 30.000 de euro pe FCSB, bani care nu vor putea fi utilizați de Foresta Suceava, fiindcă echipa are restanțe la Fisc și vor fi confiscați în contul acelei datori.

Foto: facebook FC Steaua București

Pe aceeași temă