Atacant format la academia lui Amuneke , în probe la ACS Poli

11 Sep. 2012, 19:27 Bursa transferurilor
Atacant format la academia lui Amuneke**, în probe la ACS Poli
Deși campionatul a început ACS Poli își caută încă al patrulea atacant. Una dintre soluții ar putea fi înregimentarea tânărului Emmanuel Israel (17 ani), sosit marți la antrenamentul echipei conduse de Vali Velcea. După ce s-a pregătit trei săptămâni cu „Marcel Băban” Jimbolia, Florin Iacob, agentul său, l-a adus la Timișoara. Jucătorul provine de la academia celebrului Emmanuel Amuneke.

„Sunt foarte fericit să mă antrenez în Timișoara, vin din Nigeria. Mă bucur că mă antrenez cu o echipă de ligă secundă, cu jucători buni, fantastici. Eu învăț mai multe antrenându-mă cu ei, am nevoie să mă pregătesc cu asemenea fotbaliști profesioniști, sunt fotbaliști adevărați. Sper să rămân la echipă, cel puțin pentru o perioadă, deoarece se joacă un fotbal bun la această echipă”, a subliniat Israel.

Africanul a sosit în Banat în urmă cu trei săptămâni, fiind adus inițial la „Marcel Băban” Jimbolia dar jucătorul se consideră mult peste nivelul eșalonului patru. De altfel în țara natală susține că a fost comparat cu Cristiano Ronaldo și urma să semneze tot pentru un club de eșalon secund.

„Nu știu nimic despre echipă pentru că sunt pentru prima dată în România, am stat în Jimbolia, la Marcel Băban, m-am antrenat trei săptămâni, managerul meu mi-a spus că ar trebui să vin la Timișoara. Pentru un jucător ca mine Jimbolia nu e locul potrivit, echipa era în Liga a IV-a și eu nu am venit să joc așa jos. Era prea monoton pentru mine, nu-mi plăcea locul, dar sunt acum prima dată aici la Timișoara și văd lucrurile bune la care mă aștept în viața mea. Deci e un loc bun pentru mine”, a explicat atacantul nigerian. Acesta s-a declarat încântat când a auzit că pe la Poli a trecut fratele celebrului Emmanuel, Kevin Amuneke: „Nu știam că fratele lui Amuneke a jucat aici, doar ce am aflat, e o veste bună”.

Emmanuel Israel a făcut parte din naționala țării sale de juniori la turneul Coca-Cola ce a avut loc în 2010 înaintea CM din Africa de Sud și a fost pregătit de antrenori specializați la Amuneke Football Academy. Școala de fotbal a fostei vedete nigeriene a primit însă o lovitură în această vară după retragerea principalului investitor.

Articol scris de Cornel Biholari (Banat Sport)

11 Sep. 2012, 19:27 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă