ASU Politehnica și-a adus al patrulea atacant, fost fotbalist al marii rivale Dinamo! Este vorba, din nou, de un jucător venit din Liga 3

ASU Politehnica și-a adus al patrulea atacant, fost fotbalist al marii rivale Dinamo!** Este vorba, din nou, de un jucător venit din Liga 3

Cele trei echipe timișorene de Liga a 2-a transferă la greu din eșalonul al treilea, mai ales cele două Poli, dar nici Ripesnsia nu face excepție. ASU Politehnica l-a anunțat oficial cu o zi înainte de reunire pe atacantul Gelu Velici, care a semnat pe două sezoane și vine să completeze un compartiment ofensiv în care îi mai regăsim pe Ionuț Plămadă, Bogdan Bozian și pe Romeo Bănică.

Velici are 26 de ani și face parte din generația talentată de la LPS Banatul din care au mai făcut parte Steliano Filip și Deian Boldor, cei care au ajuns cel mai sus din trupa de puști care au luat titlul național în 2011. Velici, care a aparținut și de vechea Poli, nu a mai jucat de ani buni pentru Timișoara, după ce Gheorghe Chivorchian l-a luat cu el la Ceahlăul. „Aș putea spune că aștept de câțiva ani acest telefon, de la Politehnica Timișoara! Mă bucur că a ajuns Cosmin Petruescu la Timișoara și, de asemenea, mă bucur că am reușit și eu un sezon bun la Lugoj și că astfel l-am convins să mă ia cu el la Poli. Nu am niciun meci jucat pe «Dan Păltinișanu» pentru Politehnica, în fața suporterilor. Am plecat de acasă de la 19 ani și am avut tot timpul acest regret. Sper să profit de această șansă, îmi doresc să formăm o echipă cât mai bună, iar prin rezultatele noastre să-i mulțumim pe suporteri”, a declarat Velici.

Vine cu „lotul” Lugoj după ce la un moment dat a trecut prin curtea marii rivale Dinamo

Velici a jucat sezonul trecut la CSM Lugoj, locul 4 în Seria a 4-a a Ligii a 3-a, la fel ca Bogdan Bozian sau Bogdan Nicolescu, alte achiziții făcute de ASU Poli în această vară. În cariera sa a mai trecut pe la Ceahlăul Piatra Neamț, Dinamo București, Fortuna Poiana Câmpina, Național Sebiș, Cetate Deva, Dunărea Călărași și CSM Lugoj.

Nu își propune un anumit număr de goluri în alb-violet. „Nu îmi propun un anumit număr de goluri înaintea unui sezon, nu mi-am propus niciodată. Bineînțeles, sunt un jucător cu profil ofensiv și îmi doresc să marchez cât mai des. Dar important e să câștigăm și să determinăm lumea să vină în număr cât mai mare la stadion. Acest lucru e posibil doar prin evoluții bune și prin atitudine”, a mai spus Velici.

Fără fundași laterali, deocamdată

În acest moment, lotul lui ASU Poli la capitolul seniori este format din portarul Rareș Murariu (împrumutat de la Viitorul), Dănuț Bilia, Ioan Mera, Tamas Istvan, Ionuț Coadă, Alin Ignea, Adrian Poparadu, Raul Vidrășan (împrumutat de la Viitorul), Bogdan Nicolescu, Răzvan Ghinescu, Marvin Schieb, Bogdan Bozian, Ionuț Plămadă, Gelu Velici și Romeo Bănică (împrumutat de la Viitorul).

Echipa se reunește luni seara.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Druckeria

Pe aceeași temă